מתכון לקרעפלאך במילוי כבד עוף עם מרק צח

השפית מורן פינטו עם מתכון לקרעפלאך מסורתיים - כיסוני בצק טעימים במילוי כבד שמגישים בתוך מרק עוף צח. את הקרעפלאך נוהגים לאכול בשלושה ימים: בערב יום הכיפורים, בהושענא רבה ובפורים. המשותף לימים אלו הוא שמדובר בימים חגיגיים, אך אינם נחשבים כיום טוב של ממש. לכן אוכלים בהם קרעפלאך, שהוא בעצם בשר - לרגל החגיגיות שמכוסה, כי זה לא לגמרי חג (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קרעפלאך במילוי כבד עוף עם מרק צח (צילום: חיה כהן)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לבצק:

  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כפות שמן
  • קמצוץ מלח

למילוי:

  • 400 גרם כבד צלוי, קצוץ דק
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים דק
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מתחילים מהכנת המילוי כי הבצק לא צריך לנוח: במחבת, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הכבד, מתבלים ומערבבים הכל יחד תוך כדי טיגון. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

2. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד.

3. מקמחים משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעלה גדול. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ, מניחים במרכז כל עיגול ממילוי העוף, סוגרים לחצי עיגול, מהדקים את השוליים ומחברים את שני הקצוות לקבלת צורה עגולה.

4. מרתיחים סיר גדול מלא מים עם מעט מלח, מוסיפים את הקרעפלאך ומבשלים אותם עד שהם צפים. מוציאים לצלחת ומגישים אותם בתוך מרק עוף צח.

טיפ: ניתן לטגן את הקרעפלאך ולא לבשל אותם במים ואז להכניס אותם למרק המוכן, כך יתקבלו כיסונים פריכים יותר.

(חיה כהן)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר