מארחים בסטייל

מתכון למרק עגבניות ופרמזן בסגנון איטלקי

תוך פחות משעה יתייצב על שולחנכם המרק המדויק לעונה הזו - כשלא ברור אם חורף או קיץ והאורחים כבר בדלת. גבינת הפרמזן מוציאה מהעגבנייה את כל הצדדים הטובים שבה ומעניקה למרק מרקם מושלם שהכי טעים להגיש לצד טוסט פרמזן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק עגבניות ופרמזן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 90 גרם חמאה לא מלוחה
  • 1 בצל, קצוץ
  • 5 שיני שום, פרוסות
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס  
  • מלח ופלפל שחור
  • 800 גרם עגבניות קלופות שלמות משימורים
  • 170 גרם "קליפת" גבינת פרמזן
לטוסט פרמזן (אופציונלי):
  • 4 פרוסות בגט
  • 1 שן שום, קלופה
  • 1/4 כוס פרמזן מגורדת דק

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול על אש בינונית, ממיסים את החמאה. ברגע שהיא מתחילה לבעבע, מערבבים פנימה את הבצל ומטגנים עד להזהבה במשך 5-7 דקות. מוסיפים את השום, הצ'ילי הגרוס וקמצוצים נדיבים של מלח ופלפל שחור, ומטגנים במשך 2-3 דקות.

2. מערבבים פנימה את העגבניות והמיץ שלהן, 1 כוס מים ואת קליפת הפרמזן ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך כ-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות מתפרקות והתערובת מסמיכה, בערך 30 דקות (אם תתקלו בפרמזן דבוקה לתחתית או דפנות הסיר, גרדו אותה בכף עץ).

3. מסירים את קליפת הפרמזן מהמרק ונותנים לו להצטנן מעט לפני שטוחנים אותו בעזרת מוט בלנדר למרקם הרצוי. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

הכנת הטוסטים:
4. משפשפים צד אחד של כל פרוסת בגט עם שן השום ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל את הגבינה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות, עד להזהבה יפה.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר