מה נאכל היום?

מתכון לקציצות בשר עם אפונה שהילדים יטרפו

דניאלה שרביט היא מאפרת ומעצבת שיער בעלת ידי זהב, שגם חוטאת בבישול ואפיה מדי פעם וחשבון האוכל שלה באינסטגרם מונה למעלה מארבעה עשר אלף עוקבים, ולא בכדי. הפיד שלה אסתטי במיוחד ומעורר תאבון. הנה המתכון שלה לקציצות בשר מתובלות עם אפונה, שמכינים בקלות ובמהירות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לא יישאר פירור: קציצות בשר עם אפונה (צילום: מתוך האינסטגרם danielafooood@)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

לקציצות:
  • 1/2 ק"ג בשר טחון טרי
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
  • 1 תפוח אדמה קטן, מגורר דק
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 חבילת כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט קינמון
  • קורט כמון
  • קורט שום גבישי
  • קורט פפריקה מתוקה
  • קורט תערובת תיבול לשווארמה
לרוטב:
  • 1 בצל גדול, פרוס לרצועות
  • כמה עלי סלרי (כולל הגבעולים), חתוכים גס
  • 1 חבילה של אפונה גדולה
  • 2-3 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט כמון
  • קורט כורכום
  • קורט שום גבישי
  • קורט חוויאג' / תערובת תיבול לשווארמה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר עמוק ורחב ומטגנים את כל הבצלים, עד להזהבה.

2. מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצות (כולל שני שליש מכמות הבצל המטוגן) ומערבבים היטב.

3. מוסיפים לסיר את עלי הסלרי והאפונה. מוסיפים את המים והתבלינים.

4. מוסיפים את הקציצות לסיר כשהמים רותחים ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כשעה. אם רואים שיש הרבה נוזלים, מורידים את המכסה ומצמצמים.

5. מגישים עם אורז לבן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר