תוצרת בית

מתכון לציר ירקות שמתאים כבסיס לכל מרק - לגזור ולשמור

למה להאביס את עצמנו בכמויות לא חוקיות של מונסודיום גלוטומט אם אפשר להכין כמות גדולה של ציר, להקפיא ולשלוף כשצריך? מתכון לציר ירקות פרווה שמתאים כבסיס עשיר וטעים - ובעיקר בריא - לכל מרק (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ציר ירקות שכל מקפיא צריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בצלים צהובים גדולים או בצלים מתוקים, חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות או פרוסים
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1/3 כוס עגבניות קצוצות או 1 כף רסק עגבניות
  • 11-13 כוסות מים קרים
  • 1 עלה דפנה
  • 1 ענף תימין
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי על אש נמוכה-בינונית, עד שהבצל מתחיל להיות שקוף. אם הירקות נדבקים לסיר, מוסיפים עוד קצת שמן או כף מים. ממשיכים לטגן עד שהבצל משחים קלות, אז מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים, מלבד התימין והמלח ומביאים לרתיחה איטית על אש בינונית, מה שיבטיח מיצוי מיטבי של טעם הירקות.

3. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה. ב-20 דקות הבישול האחרונות, מוסיפים את התימין. בתום הבישול, מתבלים במלח, מערבבים ומסירים מהאש.

4. מסננים את הנוזל דרך רשת דקה או בד גבינה ושומרים במקרר בכלי אטום היטב למשך 3-4 ימים או במקפיא עד חודשיים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר