מה אוכלים היום?

מתכון למרק גזר סמיך בתיבול פיקנטי

מרק גזר מתובל היטב בארומת תבלינים מחממים ומוקרם בשמנת סמיכה, מה שהופך אותו למושלם לימים קרים. קדימה, זה הזמן להזעיק אורחים ולקצור מחמאות על כישורי הבישול שלכם - הן יעופו עליכם מכל עבר לפני שתספיקו לומר להם "בתיאבון" (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק גזר סמיך בתיבול פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג גזר קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות תבלין גראם מסאלה
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 6 כוסות <a href="https://www.kikar.co.il/345321.html">ציר ירקות</a>
  • 1/2 עד 1 כוס שמנת מתוקה או שמנת צמחית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. השלב הבא אופציונלי ונהדר לשדרוג המרק:
מפזרים את הגזרים החתוכים בתבנית, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהם מתקרמלים. מוסיפים אותם למרק בהמשך, יחד עם תפוחי האדמה.

2. בסיר עמוק, מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל והגזר (אם לא צולים אותו), עד שהגזר מתקרמל. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ותפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 5 דקות.

3. מוסיפים לסיר את כל התבלינים ומבשלים במשך 5 דקות תוך ערבוב קבוע.

4. יוצקים לסיר את ציר הירקות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 20-25 דקות או עד שהגזר ותפוחי האדמה רכים.

5. טוחנים את המרק במוט בלנדר למרקם חלק ואז מערבבים פנימה את השמנת. טועמים, משפרים תיבול של מלח ופלפל שחור, מבשלים 5 דקות על אש קטנה ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר