מה נאכל היום?

מתכון לפסטה פרפרים עם קייל וגבינת פקורינו - קלה ומהירה

לא משנה כמה זנים של פסטות ורטבים אכלנו בחיים, אנו תמיד שמחים לטעום וריאציות חדשות למאכל הזה. הנה אחת שלא כוללת כמויות מוגזמות של חמאה או שמנת ועדיין טעימה להפליא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פרפרים בראש: מתכון לפסטה פרפאלה עם קייל וגבינת פקורינו (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • מלח גס
  • 450 גרם פסטה פרפרים (פרפאלה)
  • 1 כפית שמן זית
  • 450 גרם קייל, שטוף וקרוע לגזרים
  • 1 לימון, חתוך לרבעים
  • 1/2 כוס גבינת פקורינו, מגוררת דק + יותר, לפי הצורך

אופן ההכנה:

1. ממלאים סיר גדול בכמות מספקת של מים לבישול הפסטה, מביאים אותם לרתיחה ומתבלים בנדיבות במלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד למצב אל דנטה, במשך 10-11 דקות, או לפי ההוראות הרשומות על החבילה. שומרים 1/2 כוס ממי פסטה ומנקזים את השאר.

2. במחבת, על אש בינונית, מזלפים את שמן הזית ומחממים אותו מעט. מוסיפים את הקייל, מיץ מחצי לימון ו-1/2 כפית מלח. מבשלים עד שהקייל רך ומעט נבול, במשך כ-5 דקות. מוסיפים את מי הפסטה השמורים, תוך ערבוב עד לאיחוד.

3. מחזירים את הפסטה לסיר ומוסיפים את הקייל. מערבבים את הפקורינו עד לאיחוד. מגישים עם גבינה ומיץ לימון נוסף, לפי הטעם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר