מתכון לקרפ צרפתי שמגישים עם מה שרוצים

זה כל כך קל, אז למה לא להכין קרפים בבית? הם רכים, חמימים, דקים, אווריריים ומקבלים באהבה כל שיגעון מתוק שתרצו להגיש איתם - ולא, לא מדובר בפנקייקים. מתכון לקרפ צרפתי שכל אחד יכול להכין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קרפ צרפתי (צילום: Brooke Lark on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כוסות מים בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 4 כפיות חומץ לבן
  • 8 ביצים
  • 4 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל החומרים וטורפים במטריפה ידנית כדי לוודא שאין גושים. מכסים את הקערה ונותנים לתערובת לעמוד במשך 15 דקות.

2. לפני הכנת הקרפים, מערבבים שוב את הבלילה ואם היא סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים - היא צריכה להיות דלילה יחסית וסמיכה רק במעט משמנת מתוקה כדי שהקרפים יצאו דקים ככל האפשר, כמעט כמו תחרה.

3. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית, מברישים את התחתית בשמן או חמאה מומסת ואז סופגים בעזרת נייר סופג - אתם לא רוצים שהקרפים יהיו מטוגנים, השמן פשוט מתפקד כציפוי "נון-סטיק".

4. מוזגים למחבת מצקת מהבלילה, ממתינים שצד אחד יתבשל ואז הופכים. מוציאים בזהירות לצלחת שמונחת על סיר עם מים רותחים כדי לשמור את הקרפים חמים עד סוף הכנת כל הקרפים. אמורים לצאת כ-40 קרפים, אך אם הקרפים הראשונים לא יוצאים מוצלחים, זה בסדר. עם התקדמות ההכנה, יגיע הניסיון. מגישים את הקרפים חמים עם כל תוספת מתוקה שתרצו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר