מה אוכלים היום?

מתכון למאפה שמרים מלוח עם עגבניות מיובשות ופסטו

מאפה שמרים חלומי שאפשר להכין מקמח לבן או קמח כוסמין ועליו עגבניות מיובשות ביתיות ורוטב פסטו - ביתי או קנוי, לבחירתכם. מתכון למאפה שמרים מלוח ומעליו עגבניות מיובשות, פסטו, קצח, שומשום ושמן זית (מתכונים, אוכל)

מאפה שמרים מלוח עם עגבניות מיובשות ופסטו (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

רכיבים

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח כוסמין או קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 100 גרם חמאה או תחליף חמאה פרווה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כוסות מים פושרים
לעגבניות המיובשות:
  • 1 ק"ג עגבניות שרי, שטופות וחצויות
  • 3 כפות מלח גס
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן זית
תוספות לציפוי:
  • רוטב פסטו
  • שמן זית
  • שומשום לבן ושומשום שחור
  • קצח

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת העגבניות המיובשות:
1. מפזרים את חצאי העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתבלים מעל במלח גס וסוכר ומזלפים את שמן הזית. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 3 שעות.

הכנת הבצק:
2. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מניחים את רכיבי הבצק לפי הסדר במתכון, לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד, מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. על משטח עבודה נקי, מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור ואז משטחים כל כדור בעזרת הידיים עד לקבלת עיגול בצק שמנמן.

4. בעזרת האצבעות, דוחפים את הבצק כדי ליצור דוגמת ריבועים ובכל פינה מניחים עגבנייה מיובשת.

(צילום: מלי יהודיוף)

5. מורחים את הבצק מלמעלה בנדיבות ברוטב פסטו מעורבב בשמן זית, מפזרים שומשום שחור ולבן וקצח, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד ששולי המאפה מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. כשהמאפה יוצא מהתנור, אפשר להבריש אותם ברוטב פסטו. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר