לכבוד שבת

מתכון לסלט תפוחי אדמה ברוטב ויניגרט חרדל ועשבי תיבול

קבלו שדרוג מדהים לסלט תפוחי אדמה: מתכון לסלט תפוחי אדמה ברוטב ויניגרט חרדל עם בצל ירוק ועשבי תיבול - והוא נהיה טעים יותר אחרי כמה שעות במקרר, מה שהופך אותו לסלט המושלם לשבת. מגישים קר או בטמפרטורת החדר (מתכונים לשבת, אוכל)

סלט תפוחי אדמה ברוטב ויניגרט חרדל ועשבי תיבול (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1.3 ק"ג תפוחי אדמה קטנים בקליפה אדומה
  • 1/4 כוס חומץ יין אדום
  • 3 כפות חרדל דיז'ון איכותי
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 6 ענפי בצל ירוק, קצוצים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים ולאחר שהם מתקררים לחלוטין, חוצים אותם לשניים.

2. בקערה גדולה, מערבבים את החומץ והחרדל. מוזגים לאט את שמן הזית וממשיכים לערבב, עד שמתקבל רוטב ויניגרט אחיד.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה לוויניגרט ומערבבים בעדינות אך ביסודיות. מוסיפים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והשמיר, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומעבירים לכלי אטום במקרר עד להגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר