תוספת מנצחת

מתכון לפטריות צלויות בתיבול פיקנטי - ממכר וטעים

תוספת מעולה בכל ארוחה, חלבית או בשרית, טופינג לחביתה, סלט בפני עצמו או לצד הבשר במנגל: מתכון לפטריות שמפיניון צלויות בתיבול פיקנטי של פפריקה, שום, שמן זית וחומץ בלסמי (מתכונים, אוכל)

פטריות צלויות (צילום: Ravsky on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 400 גרם פטריות שמפיניון, חצויות לשניים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית גדושה שום כתוש
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי או 2 כפות חומץ

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון או עם מוט בלנדר טוחנים למרינדה חלקה את שמן הזית, הפטרוזיליה, המלח, הפלפל השחור, הסוכר, השום הכתוש, הפפריקה, החומץ הבלסמי ומיץ הלימון או החומץ.
2. מניחים את חצאי הפטריות בקערה גדולה, שופכים מעל את המרינדה ומצפים אותם היטב ברוטב. משרים במשך 30 דקות לספיגת טעמים.

3. מצפים רשת תנור בנייר כסף ומחממים את התנור ל-180 מעלות. עד שהתנור יתחמם, נועצים את חצאי הפטריות על שיפודים ומסדרים את השיפודים על הרשת המצופה.
4. מעבירים את התנור למצב גריל, ממקמים את הרשת במדף הכי גבוה בתנור וצולים במשך 10 דקות ואז הופכים את הפטריות וצולים במשך 10 דקות נוספות להשחמה טובה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר