חג שמח

מתכון לשיפודי עוף וירקות במרינדה עסיסית

בחג שכל הסעודות מתחלקות בו בין הבית לבית הכנסת, זו בדיוק המנה שאתם צריכים: מתכון לשיפודי עוף במרינדה עסיסית עם ירקות צבעוניים ותיבול ים תיכוני שכיף להכין וכיף עוד יותר לאכול (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
שיפודי עוף וירקות (צילום: Ravsky on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

לעוף:
  • 500 גרם פרגיות או חזה עוף ללא עור וללא עצמות
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 10 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • 1 כפית תימין מיובש
  • 2 כפית פפריקה
  • 1 כף חומץ בן יין אדום
  • מיץ מלימון אחד סחוט היטב
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
לירקות:
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 פלפל אדום
  • 1 קישוא
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 10 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • 1 כפית תימין מיובש
  • 2 כפית פפריקה
  • 1 כף חומץ יין אדום
  • מיץ מלימון אחד סחוט היטב
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. חותכים את העופות לקוביות בגודל 2.5 ס"מ. מניחים אותן בקערה, מוסיפים את שאר רכיבי התיבול לעוף, מערבבים היטב, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3-5 שעות.

2. חותכים את הפלפלים והבצל לריבועים בגודל 2.5 ס"מ ופורסים את הקישוא לעיגולים. מניחים את הירקות בקערה, מוסיפים את התיבול לירקות ומערבבים היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3 שעות.

3. משפדים את העופות והירקות על שיפודים, מברישים במעט שמן זית פלנצ'ה או מנגל וצולים את השיפודים על חום גבוה במשך 2 דקות מכל צד. אחרי שהופכים את השיפודים, מברישים אותם במרינדה שנותרה. מנמיכים את החום וצולים במשך 10-15 דקות עד שהעופות מוכנים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר