רגע מתוק

מתכון לבראוניז קלאסיים: חיתוכי שוקולד נימוחים ועסיסיים

מתכון בסיסי לבראוניז - עוגת שוקולד מעט סדוקה, נימוחה, רכה, לחה ומתוקה מתוקה שחותכים לריבועים ומגישים או לצד גלידת וניל קרה. תוכלו להתפרע עם כל תוספת שבא לכם, כמו שוקולד צ'יפס, אגוזים, צימוקים, פירות טריים קצוצים - השמיים הם גבול (מתכונים, אוכל)

בראוניז שוקולד קלאסיים (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 85 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 120 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח מנופה
  • קמצוץ מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ובינתיים מבשלים את השוקולד והחמאה בסיר קטן על אש נמוכה מאוד, תוך ערבוב מדי פעם. כשהשוקולד נמס, אך לא לגמרי, מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה.

2. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם, אחרי כל הוספה, טורפים הכל יחד. מוסיפים את הקמח, קמצוץ מלח ותמצית הווניל ומערבבים עד שהקמח נטמע לחלוטין בתערובת. בשלב זה ניתן להוסיף לבלילה כל תוספת שרוצים ולערבב.

3. יוצקים את הבלילה לתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ משומנת קלות בשמן או חמאה (אפשר לרפד את התבנית בנייר אפייה משומן).

4. אופים במשך 20-30 דקות עד שהחלק העליון אפוי, אך קיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים עליו. מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין ואז מעבירים למקרר לשעה-שעתיים לפני שחותכים את העוגה לריבועים, כדי שהבראוניז לא יתפרקו בחיתוך. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 5 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר