• זמן הכנה35 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 6 כוסות כרוב ירוק, קצוץ דק (מראש כרוב אחד קטן)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ גס (כ-¼2 כוסות)
  • 900 גרם תפוחי אדמה לבנים (כ-8 תפוחי אדמה בינוניים), קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 3 גזרים בינוניים, קצוצים גס (כ-½1 כוסות)
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 2 כפיות מלח גס, מחולקות
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • 3/4 כוס שמנת חמוצה
  • 1 כף שמיר טרי, קצוץ דק

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את השמן בסיר גדול, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים פנימה את הכרוב והבצל. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתחילים "לנבול" ולהשחים, 8-10 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר, הציר וכפית מלח; מביאים לרתיחה. מעבירים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים, ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שתפוחי האדמה והגזר רכים, כ-20 דקות.

2. מסירים את הסיר מהאש. מערבבים פנימה את החומץ וכפית המלח הנותרת; מוסיפים את השמנת החמוצה. מפזרים שמיר מעל ומגישים.