התוספת שתופסת

מתכון למרק בטטה סמיך ועשיר שלא תוכלו להפסיק לאכול

מה יש בתפריט כשהטמפרטורות יורדות והבטן מתחילה לקרקר? כמובן, מרק - ורצוי שיהיה מרק הבטטה הזה. הוא גדוש בטעם, ממלא ובריא יחסית והשוס: קל להכין ממנו כמות כפולה ולהקפיא למועד מאוחר יותר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לא תוכלו להפסיק לאכול: מרק בטטה סמיך ועשיר (צילום: Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות (כ-4 כוסות)
  • 1 שן שום, פרוסה
  • 1/2 כפית טימין
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 1/4 כוס חלב + 1/4 כוס שמנת מתוקה - מהולים יחד
  • 1 צרור קטן של עלי קייל, קרועים לחתיכות בגודל ביס
  • שמן - לטיגון

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר גדול את הבצל, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהוא רך ושקוף, כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עד שהוא מפיץ ריח, כדקה. מערבבים פנימה את הבטטה והטימין ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.

2. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה; מנמיכים את האש ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבטטה רכה, 25-30 דקות.

3. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החלב והשמנת המהולים. מערבבים פנימה את הקייל ומניחים לו 'לנבול' מעט; טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מעבירים לצלחות ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר