1. לפזר אבקת סודה לשתייה על תבנית אפייה
2. לשפוך מעט מי חמצן שיכסו את התבנית
3. להוסיף מעל עוד אבקת סודה לשתיה
4. לתת לתערובת הזו לשבת על התבנית למשך שעתיים
5. לנגב אותו באמצעות ספוג או סמרטוט
כדי להיות בטוחה שהתערובת הזו לא תזיק לתבנית האפייה או לסיר בדקי אותה תחילה על החלק האחורי של הכלי.
לדברי בלוגרית הניקיון Jillee שכנתה את השיטה הזו "מנקה ניסי," המפתח להשגת התוצאות הטובות ביותר הוא זמן. היא השאירה את התערובת על תבנית האפייה שלה בזמן שהיא יצאה מהבית למספר סידורים. "כשהגענו הביתה לא נדרש ממני יותר משפשוף קל כדי לקלף את כל שכבת הלחודה מהתבנית", כתבה בבלוג שלה. "שפשוף מינימלי עם האצבעות שלי, זה כל מה שהיה נדרש"
ואם זה עוד לא שכנע אותך, פשוט תני לתוצאות לדבר בעד עצמן.
]]>