מחקר ראשוני

מדאיג: החיסון לא יעיל למוטציה החדשה?

מבצע החיסונים הישראלי מתקדם, אך מחקר חדש מטיל ספק ביעילותו מול המוטציה החדשה של נגיף הקורונה שהתגלתה בדרום אפריקה • "הווריאנט הדרום-אפריקאי - מטריד" (קורונה)

(צילום: שאטרסטוק)

אחרי בהלת המוטציה האנגלית, כעת החשש האמיתי הוא מפני מוטציה חדשה של נגיף הקורונה שהתגלה בדרום אפריקה. ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר אלרעי פרייס חשפה היום (רביעי): "בידינו מחקר ראשוני מדאיג על יעילות החיסון לאנשים שלקו בווריאנט הדרום אפריקאי".

את הדברים אמרה בדיון בו אישרה ועדת החוקה את הארכת ההכרזה על בידוד במלוניות לשבים מחו"ל עד ל-18.1. הוועדה בראשות ח"כ יעקב אשר אישרה את הארכת ההסדר המאפשר לשהות במקום זאת בבידוד ביתי בכפוף לביצוע שתי בדיקות קורונה, אחת בכניסה לישראל והשנייה ביום התשיעי לחובת הבידוד.

ד"ר שרון אלרעי פרייס ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות נימקה את חשיבות הארכת ההכרזה: "אנחנו מתמודדים עם וריאנטים שעלולים להתפרץ בצורה מהירה כמו הווריאנט האנגלי וכאלו שעלולים לסכן את יעילות החיסון ולכן חשוב לוודא שאנשים החוזרים מחו"ל ישהו בבידוד במלונית או בבידוד עם אכיפה מוגברת בבית. במסגרת זו אנחנו מעוניינים שיתבצעו בדיקות בכניסה לבידוד וביום התשיעי".

"ל-3% מהחוזרים יש בדיקה חיובית ביום הכניסה לישראל והיתר יהיו חיוביים ככל שהזמן עובר. בבדיקה מהיום, נכון לשבועיים האחרונים נתון החוזרים המתגלים חיוביים ביום הכניסה לישראל עלה מכ-3% ל-5.3%, כתוצאה מכך שיותר אנשים נבדקים בכניסה".

ד"ר אלרעי פרייס הוסיפה בהתייחסה לווריאנט האנגלי: "אנחנו יודעים שיש העברה בקהילה בישראל- 30 אנשים רוצפו לווריאנט האנגלי- מתוכם 6 הגיעו מאנגליה וסביבם יש כ-200 מאומתים מאותה שרשרת".

עם זאת, לדבריה, "הווריאנט הדרום-אפריקאי יותר מטריד כי הוא עלול לגרום לתחלואה קשה בקרב הצעירים. עוד לא ברורה השפעתו על החיסון ויש מחקר ראשוני מדאיג. במחקר החדש נבדקו 11 מקרים ביחס לנוגדנים שנוצרים מהחיסונים הקיימים ויש חשד שיעילות החיסונים כלפיו פחות טובה. אם נגיע למסקנה שהוא לא יעיל נבקש שאנשים מאומתים ואלו שחזרו מדרום אפריקה ייכנסו לבידוד במלונית".

לפי ההכרזה שהוארכה, השבים מכל מדינה בעולם יוכלו לקיים את הבידוד בבית או במקום אחר שניתן לקיים בו את כל תנאי הבידוד במקום במלונית, בכפוף לקיום תנאים אלו:

1. ביצוע בדיקת קורונה עם ההגעה לנתב"ג.

2. התחייבות בכתב טרם המעבר לבידוד הביתי שתבוצע בדיקת קורונה נוספת ביום התשיעי לתקופת הבידוד וביצוע הבדיקה.

3. דיווח בכתב על מיקום הבידוד הביתי והתחייבות להגיע למקום הבידוד ולבדיקה השניה ביום התשיעי שלא בתחבורה ציבורית.

יצוין כי השוהים במלוניות כעת, יוכלו לעבור אף הם לבידוד ביתי בכפוף לעריכת בדיקת קורונה במלוניות ולעמידה ביתר התנאים שבהכרזה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר