חרדים עובדים • פרק שישי

איך באמת נראית העבודה בכנסת? | היועץ הפרלמנטרי החרדי משתף

התעניינות בפוליטיקה מגיל צעיר, שעות העבודה הרבות והעשייה שאינה פוסקת לרגע | וגם: העבודה לצד חבר הכנסת מהעדה האתיופית | היועץ הפרלמנטרי אלעזר גורדון משתף איך זה לעבוד בכנסת (מגזין כיכר)

ארי טננבוים | כיכר השבת |
"נחוש להתקדם הלאה" | אלעזר גורדון בכנסת (צילום: באדיבות המצלם)

תעודת זהות

"נולדתי בחיפה, למדתי שם וגרתי שם תקופה. אני בן 23, נשוי עם ילד. גרתי בחצור שנתיים וכשהבנתי שפחות מתאים לי השקט שם התקדמתי לקריית גת. אני משמש כיועץ פרלמנטרי של חבר הכנסת משה סולומון מהציונות הדתית".

>> למגזין המלא - כנסו

מתגלגל לתפקיד

"בעברי הייתי מורה, אך תמיד אהבתי פוליטיקה ותקשורת. אהבתי את הנושא הזה כבר מגיל קטן. להאזין לראיונות ולקרוא עיתונים. ידעתי את כל מה שקורה בפוליטיקה. תמיד חיפשתי להיות מעורב. כשהגעתי לקריית גת, הייתי מעורב בבחירות ארציות. חבר הכנסת סולומון הינו תושב העיר והוא חיפש מישהו שיסייע לו, נרתמתי ומשם המשכנו לכנסת".

גיל צעיר

"תחושה של מיצוי. הגעתי למשהו טוב בגיל כזה. יש לי הרבה שאיפות לעתיד וכיוון שאני עדיין צעיר אני רוצה להתקדם הלאה.

"דימוי עצמי זה חשוב ולכן אני טופח לעצמי לפעמים על השכם ושמח שהגעתי בגיל צעיר לכנסת. אני אומר לעצמי: 'כן, הגעתי לכאן ואני יכול להתקדם הלאה' – אם לא אתה אף אחד לא ייתן לך להתקדם. תאמין בעצמך ותצליח".

חרדי בכנסת

"זה מתחלק לשניים. חרדי בכללי וחרדי במפלגת הציונות הדתית.

"חרדי בכנסת זה עולם ערכים שונה. אידיאולוגיה שונה. לכל אחד אינטרס שונה. צריך לזכור מאיפה באת ולמה אתה כאן. אתה רוצה לקדש שם שמיים גם שם. זה מאתגר. זה לא מקום עבודה רגיל, כולם מסתכלים לכנסת. איך אמר לי מישהו 'הפוליטיקה בציבור החרדי זה כמו כדורגל במגזר הכללי'. זה משהו שאנחנו עוסקים בו ללא הרף. אינני בין מקבלי ההחלטות אבל זה חלק מהווי הישראלי בהחלט.

"חרדי במפלגה שונה – זה חששות בהתחלה. איך יסתכלו על זה. ולמעשה אתה מבין שכולנו עם אחד וכולם מקבלים את כולם. היו מבטים ועיניים בתחילה – אבל כיום מקבלים את זה, גאים בזה ומעריכים אותך על הדרך".

לא לכל אחד

"זוהי עבודה אינטנסיבית מאוד. כל הזמן להיות בכנסת. בטח עם כל הרפורמה המשפטית וככל הנראה במושב הבא זה יהיה חוק הגיוס. זה להיות כאן שעות על גבי שעות. אמרתי לח"כ סולומון שהוא נכנס לתפקיד בתקופה מאתגרת כך שהוא בכלל לא יודע שיש אופציה לעבוד פחות שעות. זה כל כך אינטנסיבי ברמה של להישאר כאן לילות לפעמים. כל אירוע שקורה – אתה חייב לעדכן, לנסח הודעה, להיות עם יד על הדופק. אני הולך לישון שעה וקם מיד לראות אם לא קרה כלום כדי לא לפספס דבר.

"העבודה מתאימה למי שחי, נושם ואוהב את זה. אם זה היה רק עבודה – הייתי עוזב עכשיו. זה הרבה מעבר".

לתמרן עם המשפחה

"היה לנו יום גיבוש ללשכת הצוות עם המשפחות. חבר הכנסת סולומון אמר: 'אני יודע שזה בא על חשבון המשפחה אבל אנחנו כאן במסע בשביל לתרום לעם ישראל. זה לא עבודה - זה מסע שכולנו כל הזמן ביחד'. יש התחשבות מצד חבר הכנסת אם יש שמחה משפחתית והוא מקבל את זה. הוא הגדיר לי זאת כך: 'אתה בתוך מסע. אם חלק מהמסע הזה זה להיות כעת עם המשפחה – אז זה מה שאתה צריך. אם המסע הזה זה להיות כעת בכנסת אז אתה תהיה בכסת'. וזה כל כך מדויק.

"היו רגעים שאמרתי לעצמי שזה המון שעות והמון עבודה. מה יהיה שנהיה משפחה מרובת ילדים? אבל כרגע אני במקום טוב עם חבר כנסת טוב שיודע להתחשב. אנחנו בתקופה של רפורמה, כל תקופה והזמן שלה. עוברים את זה".

חבר הכנסת משה סולומון

"אדם ישר, אמיתי, ערכי. איש עשייה אמיתי. כל הזמן במסע לאחד את עם ישראל מתוך אהבת ישראל ותמיד הוא אומר: 'אני כאן להביא את המיוחדות של הקהילה האתיופית לתוך עם ישראל'. גאה לעבוד אצלו".

אדם ערכי | גורדון עם ח"כ משה סולומון (צילום: מענדי קורנט)

הילד האתיופי שנדרס

"האינסטינקט הראשוני שלי היה לומר לח"כ לצאת לתקשורת ולתקוף את הפרקליטות, אבל הוא, כשקול ומכבד, פנה לשר המשפטים והשר לביטחון לאומי, הפרקליטות והמשפחה וטיפל בהכל. הוא אמר 'אני לא מחפש פופוליזם זול. אני מחפש להביא צדק באמת ולא דרך התקשורת'. הוא מבין את האנשים שיצאו לרחובות וגם מסביר שזה יושב להם על קיפוח של שנים, אבל בד בבד אלימות לא תשיג את מטרת המחאה".

אתגרים

"הכנסת עצמה זה לא בית מדרש. זה לא החממה של החרדים. אבל מצד שני, כשאתה עם חבר כנסת דתי שחברי הלשכה כולם גברים – קל להתנהל. הוא מקפיד על תפילות. לימוד ועוד. כך שמבחינה דתית קל לי יותר. אז אומנם אני עם ח"כ ערכי ותורני אבל ברור שהכנסת עצמה לא מקום חרדי ממוצע".

כנסת נכבדה

"מה שרואים זה לא תמיד מה שקורה באמת. הרבה אומרים את זה אבל עד שלא הגעתי לא האמנתי לזה. מעבר לחיבוקים כשמהצלמות נכבות, אתה רואה אנשים שעושים כל כך הרבה טוב בפן החברתי, להתיישבות ועוד אבל אתה לא רואה את זה כי הם לא צועקים ומתלהמים בתקשורת אלא עושים את זה בכבוד.

"חברי כנסת אחרים כל הזמן על המסך אבל אין להם שום עשיה. יש בכנסת כל כך הרבה אנשים טובים אבל את העשייה הזאת פחות מסקרים וזה חבל".

טיפ לחרדי שרוצה להיות בכנסת

"ראשית, כאמור, זה לא מתאים לכל אחד. מבחינת משפחה, סוג העבודה והמיקום. מי שכן בכל זאת רוצה ואוהב את זה אז תהיה מעורב, תן מעצמך. תהיה 'על הגלגל', מה שנקרא. בין בזירה המקומית ובין בארצי – תמיד מתקדמים בסוף".

משפט שמלווה אותי

"הוא רשום אצלי ואני מסתכל בו מעת לעת: "אם אנשים מפקפקים בכמה רחוק אתה יכול להגיע – תגיע כל כך רחוק עד שלא תוכל לשמוע אותם יותר". לכל אחד יש אינטרס משלו – אז לך עם הדרך שלך ותגיע רחוק עד שלא תשמע אותם בכלל".

כמה כוסות קפה ביום?

"המון. אם נספיק ארוחת צהריים בתוך יום העבודה העמוס אז זה מונע ממני לשתות בערב, אבל אם לא, כל שעתיים תהיה כוס קפה כדי לאפס את עצמי".

שאיפה לעתיד

"להמשיך על אותו קו. להיות בסביבת אנשים טובים. בין אם זה עם ח"כ סולומון - להמשיך איתו יחד גם כאשר הוא יהיה שר ובין להיות עצמאי בתחום – כשליח ציבור".

  • עובדים בעבודה מעניינת או מכירים מישהו כזה? תעניינו אותנו ואולי הסיפור הבא יהיה שלכם: ari@kikar.co.il

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר