"רוזנבלט - ממקור ראשון" / אופיר סובול

תארו לעצמכם, כמה מופלא יכול היה להיות, אם היו נחשפות הקלטות אותנטיות של חזנים, או של בני משפחותיהם מאז? המעבד והמנצח אופיר סובול בטורו השבועי על עולם החזנות ודמויותיו (חזנות)

אופיר סובול | כיכר השבת |

כהרגלנו בקודש, בתקופה זו של שלושת השבועות, תקופה בה אנו ממעטים בשמיעת מוזיקה, זו הזדמנות מצוינת לדלות חומרים היסטוריים מארכיון "יובל".

לא רק ביצועים סימפוניים מרשימים ובלתי נשכחים, כבכל ימות השנה, אלא גם ראיונות היסטוריים.

לצערנו הרב, גדולי עולם החזנות, בני משפחותיהם וחובבי החזנות של אז עברו לעולם שכולו טוב... כיום, אנו ניזונים, בעיקר, מקטעי עיתונות, מספרים ומסיפורים, שעברו מדור לדור ומפה לפה.

על אף שהסיפורים הללו לפעמים גם מרתקים, ״צהובים״ ועסיסיים, הם לא עוברים בשלמותם, ופעמים אף משתנים כיד הדמיון של המספר.

תארו לעצמכם, כמה מופלא יכול היה להיות, אם היו נחשפות הקלטות אותנטיות של חזנים, או של בני משפחותיהם מאז? לשמחתי, בזכות הארכיון של "יובל", אנו זוכים לחשוף היום פלא גדול עוד יותר – ראיונות אותנטיים מצולמים. ראיונות, שצולמו לפני יותר מ-30 שנה.

"ממקור ראשון" - סדרת ראיונות אותנטיים.

עד לתשעה באב, נחשוף בכל שבוע ריאיון אותנטי קצר, והפעם, לציון שנת ה 90 לפטירתו: "רוזנבלט ממקור ראשון" – הנרי רוזנבלט מספר על אביו, החזן יוסל'ה רוזנבלט.

השנה היא 1989 - לרגל קונצרט "הצדעה ליוסל'ה רוזנבלט", שקיימנו בהיכל, אבא הזמין לארץ, כאורח כבוד, את בנו של יוסל'ה – הנרי רוזנבלט. למחרת הקונצרט התכנסו שוב כל אמני הערב, באולפני הטלוויזיה הישראלית, לצילומי קטעים נבחרים מהקונצרט. הטלוויזיה הישראלית ניצלה את נוכחותו של הנרי באולפן לקיום ריאיון אישי קצר על זיכרונותיו מאביו.

כיצד נהג יוסל׳ה להביע את געגועיו לארץ? כיצד הגיב בהתקרבו לחופי ישראל? ומה חושב הנרי על רמת העיבודים המוזיקליים, בהקלטות ההיסטוריות של אביו?

אתם מוזמנים לצפות ולשמוע הכול - "ממקור ראשון".

שבת שלום, חודש טוב וצפייה מהנה,

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר