טסים לחו"ל? תקראו!

אחרי חודשים של שקט: גבר בן 50 אובחן כחולה באבעבועות הקוף  

מלחיץ: אחרי תקופה ארוכה בה לא היו נדבקים בישראל, משרד הבריאות מעדכן היום, כי התגלה מקרה של חולה באבעבועות הקוף | אלו האזהרות של משרד הבריאות לטסים לחו"ל (חדשות בריאות)

איציק אברהם | כיכר השבת |
אבעבועות הקוף | אילוסטרציה (שאטרסטוק)

משרד הבריאות מעדכן היום (חמישי), כי גבר בשנות ה-50 לחייו אובחן כחולה באבעבועות הקוף, וזאת לאחר מספר חודשים שבהם לא אובחן מקרה של אבעבועות הקוף בישראל.

על פי משרד הבריאות, מצבו הקליני של הגבר שנדבק הוא טוב, מהחקירה האפידמיולוגית עולה כי אין אנשים נוספים שהיו במגע עם הגבר ושנחשפו לנגיף.

במשרד הבריאות מבהירים כי על אף שהגבר חוסן בעבר כנגד אבעבועות הקוף - מומלץ לאנשים בסיכון גבוה להתחסן נגד הנגיף: החיסון יעיל מאוד, ובעיקר אם משלימים שתי מנות חיסון - אך לעיתים גם אנשים מחוסנים עלולים להידבק במידה והעומס הנגיפי של מי שבאים איתו במגע הוא גבוה. עם זאת, סימני המחלה אצל אנשים שחוסנו הם קלים יותר. לכן, חשוב להתחסן, ובעיקר לקראת חודשי הקיץ ועונת הנסיעות לחו"ל.

משרד הבריאות קורא למי שחזר מחו״ל ופיתח חום ופריחה שלפוחיתית לפנות לרופא/ה המטפל/ת.

כזכור, לפני מספר חודשים היו עשרות מקרים של מגפת "אבעבועות הקוף" שהתגלו במערב וגם בישראל. בעוד שעד לאחרונה מגפת "אבעבועות הקוף" התגלתה ביבשת אפריקה בלבד, מקרים חדשים של המגפה התגלו במדינות מערביות. כך התגלו בארה"ב מקרים שעל פי התסמינים נראה שמדובר במגפת "אבעבועות הקוף". כך בספרד ובפורטוגל התגלו 40 מקרים נוספים, ואף באנגליה דווח על כתשעה מקרים שבהם לכאורה מדובר במגפה האפריקאית.

המגפה אומנם אינה מדבקת ברמה מיוחדת, ומקדם ההדבקה שלה אף נמוך בהרבה ממגפת הקורונה, כשלרוב היא גורמת לפצעים קלים ולתחושה של חוסר נעימות בלבד, אך למרות זאת - בניגוד לקורונה שפגעה בעיקר באוכלוסייה המבוגרת, אבעבועות הקוף פוגעת בילדים ובאנשים עם מערכת חיסונית לקויה, כשבאפריקה היא גרמה לתמותה של 10% מהנדבקים (-נתון גבוה בהרבה מהקורונה), בעיקר ילדים ואנשים עם מערכת חיסונית לקויה.

כרגע אין תרופה למגפת אבעבועות הקוף, אולם החיסון כנגד אבעבועות השחורות יעיל גם כנגד מגפת אבעבועות הקוף. למרות זאת - מכיוון שאבעבועות השחורות מוגדרת כמגפה שהוכחדה מהעולם, אין בעולם מלאי מספק של חיסונים, כשחיסון חדש כנגד שתי המחלות אושר לאחרונה באיחוד האירופי, וכעת מנסים בחברות התרופות לייצר תכשירים נוספים שאינם ניתנים באמצעות זריקה

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר