30 איש באו במגע

"עלול לגרום למוות": חשש להתפרצות שעלת בקייטנה בצפון הארץ

ילד בקייטנה בצפון אובחן כחולה במלנה שעל פי ארגון הבריאות העולמי נמנית עם המחלות הקטלניות בעולם | משרד הבריאות: "שבים ומזכירים, ילד מחוסן הוא ילד מוגן" (בריאות)

מישאל לוי | כיכר השבת |
גן ילדים. אילוסטרציה (צילום: Michael Giladi/Flash90)

משרד הבריאות עדכן הערב (רביעי) על חשש להתפרצות שעלת בקייטנה בנפת עכו בצפון, אחרי שביום ראשון השבוע אובחן ילד בקייטנה כחולה בשעלת.

שעלת הינה מחלה זיהומית שעל פי ארגון הבריאות העולמי נחשבת לאחת מעשר המחלות הקטלניות בעולם.

מיד עם היוודע האירוע, החלה לשכת הבריאות בחקירה אפידמיולוגית ממנה עלה כי הילד לא חוסן נגד שעלת.

החולה לקח חלק בקייטנה בישוב כליל שבנפת עכו ונכון להערב, על פי החקירה האפידמיולוגית, ידוע על כ-30 אנשים שבאו במגע הדוק כמו. חלקם הופנו לרופא המשפחה לקבלת טיפול מונע.

בעקבות האירוע, מחלקת האפידמיולוגיה של לשכת הבריאות הנחתה את הנהלת הקייטנה ליצור קשר עם הורי הילדים על שיקבלו את כלל המידע על המחלה וכן, על חשיבות ההתחסנות. בנוסף, נשלח להורים מידע על הפנייה לרופא המטפל לקבלת טיפול מונע והודעה על החשיפה לחולה שעלת.

"משרד הבריאות ממשיך בחקירה האפידמיולוגית ויעדכן ככל שיידרש", נמסר ממשרד הבריאות. "משרד הבריאות מזכיר כי שעלת היא מחלה מסוכנת במיוחד לתינוקות עד גיל חצי שנה שעלולה לגרום לסיבוכים ולמוות, החיסון שניתן לתינוקות נותן הגנה נגד מספר מחלות, כולל שעלת ופוליו.

"משרד הבריאות ממליץ על מתן חיסון לנשים בשליש השלישי להריון, שמאפשר לאשה ההרה לפתח נוגדנים לשעלת ברמה גבוהה ולהעבירם דרך השליה לעובר ברחמה, וכך להעניק לתינוק הנולד הגנה עד שהוא יוכל לקבל את החיסון בעצמו.

"המשרד מדגיש את חשיבות מתן חיסוני השגרה כנגד מחלות זיהומיות שחלקן עלולות לגרום לסיבוכים קשים ולמוות. הקפדה על חיסוני השגרה חשובה לטובת מניעת התפרצויות של תחלואה בקרב הילדים וסביבתם. ילד מחוסן הוא ילד מוגן".

ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש חטיבת בריאות הציבור במשרד הבריאות מסרה: "הירידה בחיסוני שגרה גורמת להתפרצות מחלות שניתן למנוע אותן. ילד מחוסן הוא ילד מוגן. כרופאה וכאמא אני קוראת לכל ההורים לחסן את ילדיהם. חיסוני השגרה מגנים כנגד מחלות זיהומיות שחלקן עלולות לגרום לסיבוכים קשים ולמוות. הקפדה על חיסוני השגרה חשובה כדי להגן על הילדים שלנו".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר