מבקרים בדקו

אחרי הנגיף שהתגלה במקום: משרד הבריאות אישר למסעדה לפעול

זיהומים נמצאו בסלט וסועדות התלוננו על כאבים ואושפזו. כעת אחר ביקורת שנעשתה וליקויים שתוקנו אישר משרד הבריאות את פתיחת המסעדה (ארץ)

מישאל לוי | כיכר השבת |
אילוסטרציה (צילום: Nati Shohat/Flash90)

נציגי משרד הבריאות ערכו היום (רביעי) ביקורת תברואית חוזרת במסעדת טופולופומפו היוקרתית בתל אביב, לאחר שזו נסגרה בעקבות ליקויים שהתגלו במקום.

בביקורת נמצא כי הליקויים שהתגלו בפעם הקודמת טופלו ומשכך אפשר משרד הבריאות לבעלי המסעדה לחזור ולהפעיל אותה.

במהלך הביקורת הקודמת, שנערכה ביום ראשון, ניטלו דגימות מזון לבדיקת מעבדה ובהמשך הושמדו כל חמרי הגלם במקום.

בנוסף, הבעלים החליפו יועץ בטיחות מזון. ובנוסף, במהלך ימי הסגירה ביצעו פעולות מורכבות לטיפול בליקויים. מנתוני המעבדה מהדיגום ב- 7.5 התקבלה אינדיקציה לזיהום בסלט ירקות ובדג הנא.

כפי שדווח ב'כיכר השבת', ביום שישי האחרון הגיע ללשכת הבריאות של מחוז תל אביב של משרד הבריאות דיווח על תחלואת מעיים של תשעה אנשים לאחר שאכלו במסעדת טופולופומפו.

גורמי המקצוע פתחו בחקירה אפידמיולוגית לבירור פרטי האירוע על מנת לבדוק קשר בין המקרים. שתי נשים בהריון אושפזו בבית החולים איכילוב לאחר שאכלו במסעדה.

מפקחים של חלקת בריאות הסביבה במחוז תל אביב של משרד הבריאות ערכו בקרה במסעדה ולקחו דגימות מזון, וכאמור, העסק נסגר בהסכמה עד לתיקון הליקויים.

בהמשך הודיע משרד הבריאות כי מבדיקת מעבדה שנעשתה זוהה חיידק סלמונלה אצל אחת הנשים המאושפזות. כעת כאמור חזרה המסעדה לפעילות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר