בלי כאבי בטן

שלב אחרי שלב: כך כדאי לפתוח את הצום

מה הכי כדאי לשתות בעת פתיחת הצום, איזה ארוחה מתאימה להתחלה ומתי לאכול ארוחה כבדה יותר? • כל הטיפים שייסעו לכם לפתוח את הצום בקלות בלי כאבי בטן מיותרים (בריאות)

ארי טננבוים | כיכר השבת |
נראה כי הפעם היחידה שאמליץ לכם על תה מפני קפה - יהיה בעת שבירת הצום (צילום: שאטרסטוק)

מילת המפתח בעת פתיחת הצום היא: בהדרגה. התחילו לאכול לאט. חכם עינו בראשו ולכן לא כדאי לדחוף כמויות של אוכל בבת אחת. ובכלל, אל תנסו 'לפצות' את הגוף על זה שלא אכלתם מספר שעות. אם תדחפו הכל ומהר זה עלול להוביל לכאב בטן חמור.

אז איך פותחים נכון את הצום?

ראשית, כדאי לפתוח עם כוס מים קרים. שתו אותו בהדרגה.

אחר כך ניתן לשתות קפה או תה עם פרוסת עוגה או פרי. ככלל, כדאי לשתות תה ירוק. הרבה יותר בריא מקפה. המתינו כחצי שעה עד שתעברו לארוחה.

חצי שעה אחרי צאת הצום לכו על משהו חלבי מלוח (צילום: שאטרסטוק)

כדאי שהארוחה תהיה חלבית מלוחה. לא כדאי לפתוח עם בשר ומאכלים עתירי שומן.

גם שאתם אוכלים אל תדחפו בבת אחת. חלקו את הארוחה למספר חלקים וכך תהיו שבעים באמת.

לאחר שעתיים מצאת הצום ושבירתו אפשר לעבור לארוחה כבדה יותר המכילה חלבונים. היזהרו ממאכלים חריפים, הם לא עושים טוב לגוף אחרי צום.

אמרו ברכה ולבריאות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר