בשעה טובה

דילמת שעון החורף: יתרונות וחסרונות מנקודות מבט אישיות

ככל שעלי הסתיו נושרים והימים מתקצרים, מתחיל הדיון הבלתי נמנע על מעבר לשעון חורף. לרבים מאיתנו, מעבר זה עשוי להוות הן יתרון והן חיסרון (שעון חורף).

טובה אור | כיכר השבת |
דילמת שעון החורף (צילום: שאטרסטוק)

היתרונות במעבר לשעון חורף

השכבה מוקדמת

ילדים קטנים לא קוראים שעון. הם חשים את השעה לפי התאורה בחוץ. בימי הקיץ כשאתם אומרים להם בחגיגיות להיכנס למיטה, הם מגניבים מבט לשמים ואם הם מגלים את אור היום. הם אומרים בחוש צדק ילדותי: "אבל זה עדיין לא לילה". לעומת זאת, בחורף תחסכו את הדיון המתיש וכבר בשעת ערב מוקדמת הילדים הקטנים יחושו בלילה המתקרב וילכו לישון.

הערבים השקטים יעניקו לכם זמן לבצע את כל התכנונים החל מארגון הבית, שיחה שקטה עם הבן זוג ועד לבילוי מחוץ לבית. בימים כאלה- כשהילדים נרדמים בקלות, אפשר יותר בקלות להביא הביתה בייביסיטר ולצאת מהבית.

בקרים בהירים יותר

יתרון נוסף של שעון החורף משמעותי ביותר למשכימים שבינינו. אחד היתרונות העיקריים של שעון החורף זה שהוא מספק לנו בקרים בהירים יותר. אנשים שמשכימים קום לעבוד נהנים יותר להתעורר לאור יום. זה מקל במעט את ההתעוררות ומסייע להתחיל את היום באווירה חיובית.

שינה מרובה

גם אנחנו המבוגרים נוטים לישון יותר בחורף. בחושך המיטה קורצת לנו וכך אנו זוכים לשנת לילה ארוכה יותר. לשנת לילה ארוכה מגוון יתרונות, ביניהם: תפקוד קוגניטיבי משופר, שיפור מצב הרוח, בריאות גופנית, אנרגיה מוגברת, ספורטיביות, הפחתת מתח, בריאות הלב, ריכוז משופר, הזדקנות בריאה, ועוד.

החסרונות של מעבר לשעון חורף

אם זאת, קיימים גם חסרונות במעבר לשעון החורף:

דפוסי שינה משובשים

קודם כל, המעבר עצמו מהווה הפרעה, לא משנה לאיזה שעון. כאמא שמגדלת ילדים קטנים, המעבר לשעון חורף יכול להיות מאתגר במיוחד. התאמה ללוח זמנים חדש משבשת את דפוסי השינה, הן עבור ההורים והן עבור הקטנים שלהם. ילדים עשויים להתקשות להסתגל, ולגרום לתשישות ולעצבנות לכל המעורבים.

דאגות בטיחות

כשנכנס שעון החורף, הערבים מתכהים מוקדם יותר. זה יכול להוות דאגות בטיחותיות לילדים החוזרים הביתה מבית הספר או משתתפים בפעילויות ערב. הורים חייבים להיות ערניים במיוחד כדי להבטיח את שלום ילדיהם בשעות החשוכות הללו.

השפעה על בריאות הנפש

הימים הקצרים יותר וחשיפה מוגבלת לאור טבעי עלולים לגבות מחיר מבריאות הנפש. עבור אלה שחוזרים מאוחר מהעבודה, זה יכול להיות בעייתי במיוחד. הפרעה רגשית עונתית (SAD) ותחושה כללית של עייפות יכולים להיות נפוצים יותר במהלך חודשי החורף.

שנזכה לראות רק את הטוב! חורף בריא ושמח!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר