כך תפיקו אנרגיה מהשמש

רגע לפני מלחמה אזורית כוללת (שלא תבוא): מדריך להישרדות ביתי

בכתבה זו נציג בפניכם את הדרכים להתמודד בביתכם עם מצב קיצוני של מלחמה כוללת שתשבית את המדינה | יודגש כי אין מדובר בהנחיות פיקוד העורף וכי אין צפי לכך שתצטרכו לעשות שימוש בכתבה הזו בזמן הקרוב | כך תוכלו להגן על המשפחה שלכם בעת מלחמה (מגזין מלחמה)

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
ציוד לשעת חירום (צילום: shutterstock)

בפתח הדברים חשוב להדגיש: אין שום הנחיה של פיקוד העורף, נכון לכתיבת שורות אלו, להתכונן לקראת מלחמה אזורית ולהכין את המגורים באופן שיפורט להלן.

>> למגזין המלא - כנסו

חלק מהדברים יהיו רלוונטיים לכל מלחמה, והחלק השני יהיה רלוונטי למקרי קיצון מיוחדים שבעזרת השם לעולם לא נגיע אליהם. מכאן פניה לקוראנו: ראו כתבה זו כהכנה לנסיעה למזרח אוקראינה, ולא לשהות בביתכם בארץ הקודש.

גם אם לא קיימת הוראה של פיקוד העורף להכין את הממ"דים לשהות ממושכת נכון לכתיבת שורות אלו, המצב בצפון בפרט ובמזרח התיכון בכלל הינו מהמתוחים שהכירה מדינת ישראל לפחות מאז מלחמת לבנון השנייה. כך שתמיד טוב להיות מוכנים - על כל צרה שלא תבוא.

בכתבה זו נציג בפניכם את הדרכים להכין משק בית למלחמה קיצונית כמו גם את רשימת הפריטים להם נזדקק בממ"ד לשהות של מספר ימים או שבועות. זה כולל כמובן מזון ושתייה, ביגוד, חימום, אנרגיה, תאורה ועוד.

מים

ההמלצה הנוגעת לכמות הצריכה היומית של מים עומדת על בין שניים לשלושה ליטרים לאדם. אז נכון שאנו רגילים לכך שמים זורמים בברזים, אבל אם תשאלו את תושבי עזה הם היו ממש שמחים לקרוא את הכתבה ב'כיכר' מעט לפני הגהנום שצה"ל ממטיר עליהם בס"ד בימים אלו.

בחלק גדול מהמקומות בעזה, בפרט בצפון הרצועה - לא זורמים מים בברזים, ותושבי עזה נאלצים ללכת למלא ג'ריקנים של מים ממכליות המוצבות ברחוב.

בימיה הראשונים של המלחמה, פשטו אזרחי ישראל על הסופרים ורוקנו אותם משישיות המים ויש לכך סיבה טובה: מים הם כנראה המשאב החשוב ביותר לצורך הקיום האנושי.

לפי ההמלצה הנ"ל, על מנת להכין משק בית לשהייה ללא מים זורמים בברזים נצטרך להכין כמות של כ-2.5 ליטרים לאדם כפול מספר דיירי הבית, כפול כמות הימים שמכינים מראש.

אם לדוגמא החלטנו להתכונן לשבוע ללא מים זורמים בברזים למשפחה של ארבע נפשות, נצטרך להכין מראש כ-70 ליטרים של מים - כשמונה שישיות של ליטר וחצי. בנוסף לכך יש לקחת בחשבון גם שימוש במים שאינו מיועד לשתייה כגון לצורך שטיפת ידיים.

כוס מים (צילום: shutterstock)

מזון

במידה וחלילה תתחולל מלחמה אזורית יש להניח שלא יפעלו בתי מסחר וסופרים. לשם כך, מי שמעוניין להיערך מראש יצטרך לרכוש מזון יבש שאינו טעון קירור כגון: פסטה, אורז, קופסאות שימורים, חלב עמיד, בשר מיובש, פירות יבשים, שמן, קמח וכדומה. חשוב שהמזון שרוכשים לשעת מלחמה יכיל בתוכו את כל אבות המזון כדי לשמור על בריאות איתנה גם במצבי קיצון.

לגבי הכמויות, הדבר תלוי במספר הימים אותם המשפחה מעוניינת להכין מראש. חשוב גם שלפחות חלק מהמאכלים יהיו בעלי ערך קלורי גבוה כגון שוקולד, סוכר, שמן וכדומה, על מנת "לחסוך" במזון לימים הבאים.

אמצעי חימום / קירור

אם הימים הם ימי החורף - וחשוב להדגיש שוב כי אין הכוונה לחורף הנוכחי אלא כאמירה כללית - יש לדאוג מראש להכניס לממ"ד עבור כל בני המשפחה אמצעי חימום שאינם תלויי חשמל כגון שמיכות, סוודרים וכדומה.

אם להיפך מדובר בימי קיץ חכמים, יש לקחת בחשבון שייתכן ולא יהיה ניתן בכל זמן לפתוח את החלון, ולכן יש לדאוג מראש למאוורר או מזגן בחדר - בהנחה שקיים זרם חשמלי, במידה ומרחשת הפסקת חשמל - בקטע הבא.

מיני פאנל סולארי (צילום: shutterstock)

אנרגיה

במידה והמצב נהיה ממש רע, ייתכן כי לא בכל מקום ובכל זמן תהיה זרימת חשמל תקינה. ללא חשמל זורם לא ניתן לדוגמא להטעין את מכשיר הטלפון, אליו נזדקק אולי יותר מכל בעת מלחמה, אם לצורך הזעקת עזרה או לעדכון בני המשפחה.

מטענים ניידים יכולים לספק פתרון חלקי לבעיה, אך במידה ומדובר במספר ימים ללא חשמל בשקע, המצב עלול להיות מסובך יותר. גם למצב הזה קיימים היום בשוק פתרונות ביתיים רבים להפקת חשמל מאנרגיית השמש, שאותה - גם איראן לא יכולה "לנתק".

בכל חנות מקוונת בינלאומית ניתן היום למצוא לוחות סולאריים הקולטים את אור השמש וממירים אותו לחשמל, להם מחובר כבל USB ואף מטענים ניידים שניתן להטעין מאנרגיית השמש. בהזמנת המוצר מחו"ל יש לקחת בחשבון שהמשלוחים בעת הזו מאחרים באופן משמעותי בגלל מחסור בטיסות מחו"ל לישראל.

הלוח הסולארי יספק זרם בכל עת שיהיה חשוף לקרינת שמש ישירה. גם ביום מעונן ניתן להפיק חשמל מאנרגית השמש אם כי במידה פחותה, והטעינה צפויה לארוך זמן רב יותר.

זאת ועוד...

רשימה נוספת של פריטים שצריך לזכור לקחת לממ"ד לצורך שהייה ארוכה, חלק מהפריטים ברשימה נלקחו מאתר פיקוד העורף והחלק השני מעדויות שהגיעו מדרום הארץ:

  1. מכשירי טלפון
  2. פנס ותאורת חירום
  3. סוללות
  4. רדיו טרנזיסטור המופעל באמצעות סוללות
  5. ערכת עזרה ראשונה
  6. תרופות קבועות, אנטיביוטיקה, אקמול וכד'
  7. מוצרי היגיינה
  8. טלית ותפילין, סידור, ספרי לימוד
  9. מטען נייד
  10. מטף כיבוי
  11. דרכי מילוט (חלון, סולם, חבל וכד')
  12. אוכל לתינוק
  13. מגבות
  14. נרות לצורך חימום או תאורה
  15. גפרורים / מצית

אחרי כל האמור, חשוב לזכור כי אין מדובר אלא בהשתדלות, וכי השמירה האמיתית אמונה בידיו של שומר ישראל - כי אם השם לא ישמור עיר שווא שקד שומר.

בתפילה שלא נזדקק לכך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר