טיסות ישובשו?

מומחים מזהירים: מתקפות סייבר על נתב"ג יובילו לגניבת מידע חיוני ושיבוש טיסות

בעקבות שורת מתקפות סייבר אלימות על מערכות המחשוב בשדה התעופה, מומחים מתריעים מפני ההשלכות שעשויות להתרחש מהמשך התקיפות והסיכונים הביטחוניים (חדשות)

יוסי נכטיגל | כיכר השבת |
ישראלים בנמל תעופה בן גוריון (צילום: Photo by Gili Yaari/Flash90)

בשנה האחרונה הרשויות הביטחוניות בשדה התעופה הרשמי של מדינת ישראל מתמודדים עם מתקפות סייבר והפרעות GPS בלתי פוסקות שנעשים ע"י גורמים לא ידועים שמשפיעים על מערך הטיסות הנוחתות בארץ.

בעקבות כך, מומחי סייבר מתריעים מפני סוגים נוספים של תקיפות אליהם יש להיערך בעולם התעופה, תוך שהם מדגישים את הסכנות העלולות לנבוע מאותן מתקפות וכיצד הן ישפיעו על האזרחים – במיוחד בתקופת החגים בה ישראלים רבים יוצאים וחוזרים לארץ ושדה התעופה עמוס מהרגיל.

אבירם שמואלי, מייסד שותף ומנהל מחקר וחדשנות ראשי בחברת הסייבר Jit אמר בשיחה עם 'ישראל היום' כי ״שדות תעופה, עם רשת המערכות התפעוליות המורכבות שלהם והמידע הרגיש שהם מטפלים בו, מהווים מטרה אטרקטיבית למגוון סוגים של תקיפות סייבר,״

שקד קפצן, מייסד שותף וסמנכ"ל הטכנולוגיות בחברת הסייבר Cervello, מוסיף גם הוא בראיון ל'ישראל היום' כי "אחד האיומים המיידים והגלויים ביותר במתקפות על שדות תעופה יכול להיות על לוחות הטיסה. תוקף פוטנציאלי יכול לזרוע כאוס על ידי הצגת מידע שגוי וכך לשבש את לוחות הזמנים של השדה המתוכננים מראש וליצור עיכובים בטיסות".

לדברי המומחים, לא רק מערכות שדות התעופה עצמן נמצאות בסיכון, אלא גם מערכות תומכות. ״כיום, רוב שדות התעופה הגדולים בעולם מסתמכים על רכבות קלות לתנועה ברחבי נמל התעופה,״ מסביר קפצן. ״הפרעה להפעלתן לא רק גורמת לעיכובים משמעותיים, אלא גם עלולה לסכן את בטיחות הנוסעים. תקיפת סייבר עלולה למשל לשבש את השליטה בקטר הרכבת, למנוע ממנו לבצע עצירות חירום, לגרום לפתיחת דלתות תוך כדי נסיעה ואפילו להסית את הרכבת למסילה שעליה נוסעת רכבת אחרת".

לגבי ההתנהלות האזרחית בחו"ל, מסביר דורון דוידסון, סמנכ״ל שירותי אבטחה בחברת CyberProof כי ״כדי להימנע מפריצה, או לפחות למזער את הסיכון, כדאי להתחבר רק לרשתות אינטרנט מאובטחות בשדות תעופה ,אידיאלית באמצעות VPN, ולהימנע משימוש ברשתות ציבוריות לצורך ביצוע פעולות שעשויות לחשוף מידע אישי או פיננסי, כגון אתרי בנק, קופות חולים, וכמובן שרתי מייל של העבודה. כאשר יש סכנה ממשית למידע חסוי במדינת היעד, רצוי להגיע עם טלפון סלולרי חלופי, כפי שהומלץ לטסים לאולימפיאדת החורף בבייג'ין".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר