החקלאות נגד האוצר

הקרב על החלב: "הגדלת צו הייבוא - מכה ליצרנים"

בדיון על מדיניות ייבוא החלב בתקופת המלחמה, דרשו נציגי משרד החקלאות כי תוקף צו היבוא הנוכחי יקוצר, וכי אם יפורסם כל צו עתידי, היבוא במסגרתו לא יהיה פתוח לכולם באופן חופשי, אלא רק במסגרת מכסות שיחולקו על ידי המשרד בהתאם לתנאי היצור המקומי

יאיר טוקר | כיכר השבת |
מדף חלב (יונתן זינדל, פלאש 90)

הקרב על החלב מגיע לכנסת. בוועדת הכלכלה נערך דיון בנושא ייבוא החלב. מנכ"ל משרד החקלאות, אורן לביא, טען כי "מתחילת הלחימה, הדגשנו כי יש להגביל את היבוא, ולא לפתוח אותו ללא הגבלה וללא התייחסות למצב בשטח. ענף החלב פועל באופן סדיר, ואין מחסור בחלב גולמי ובמוצרי החלב".

לדבריו, "פתיחת היבוא, הארכת או הגדלת הצו הנוכחי תהיה מכה ליצרני החלב בישראל. אנו פונים למשרד האוצר, ומבקשים לצמצם את צו היבוא, וכן, להפקיד בידינו את חלוקת המכסות, ולא לאפשר יבוא ללא הגבלה וללא פיקוח של גורמי המקצוע הנחוצים"

בדיון בוועדת הכלכלה בראשות חבר הכנסת דוד ביטן, דנו במדיניות ייבוא החלב בתקופת המלחמה, בהשתתפות משרדי ממשלה, מועצת החלב, נציגי מחלבות, יצרני חלב ועוד.

במסגרת הוועדה, תמך חה"כ ביטן בעמדת משרד החקלאות, ותהה לגבי נחיצות הצו בעת הנוכחית, מאחר שהנתונים בשטח אינם מראים על מחסור בענף החלב והיקפי היבוא זניחים.

במהלך הוועדה, הועלו מספר דרישות ממשרד החקלאות בנושא, ביניהם: קיצור תוקף צו היבוא הנוכחי, וקידום תקנות המאפשרות למועצת החלב לקבוע למחלבות את הייצור שלהן. כמו כן, דרש המשרד כי היבוא לא יהיה פתוח לכולם באופן חופשי, אלא כי המשרד יהיה אמון על חלוקת מכסות באופן אחראי בהתאם לתנאי היצור המקומי.

כזכור, עם תחילת הלחימה, עלה הצורך לתת מענה לתרחיש עתידי של פגיעה ביכולת הייצור או ההפצה בצפון הארץ. משרד החקלאות המליץ לפתוח באופן מידי מכסה מיוחדת לתקופת המלחמה לייבוא בפטור ממכס של עד 10 מיליון ליטר חלב ניגר לחודש (33% מצריכת החלב בישראל) למשך של 3 חודשים, אשר תחולק בהתאם לתנאי היצור המקומי ואשר תיבחן כל חודש מחדש בהתאם למצב השוק. זאת בניגוד לעמדת משרד האוצר, שתכנן לפתוח את היבוא למשך של 6 חודשים, ללא הגבלה, וללא התחשבות במצב הענף בישראל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר