אלו ההשלכות כתוצאה מהדחייה

עם אופציה להארכה: ועדת הפנים אישרה את התאריך לבחירות המקומיות

נדמה שאת העם בישראל, הדבר האחרון שמעסיק אותו הוא הבחירות לרשויות המקומיות, שהיו אמורות להתקיים בשבוע הבא | ועדת הפנים אישרה את דחיית הבחירות בשלושה חודשים, עם אופציית הארכה של חודש נוסף (חדשות, פוליטי)

קובי אטינגר | כיכר השבת |
שלטי בחירות באשדוד (צילום: חיי)

החיים ממשיכים למרות הקושי והשבר הגדול: ועדת הפנים אישרה לפני זמן קצר (שני), כי הבחירות לרשויות המקומיות יידחו בשלושה חודשים עם אופציה להארכה בחודש נוסף.

הוועדה אישרה את חוק דחיית הבחירות המקומיות, שהוכן בקריאה שנייה ושלישית, ויעלה היום לאישור סופי במליאת הכנסת. הצעת החוק קובעת כי הבחירות שנועדו להתקיים ביום ט"ז בחשוון התשפ"ד (31.10.23), נידחות בשלושה חודשים והן יתקיימו ביום כ' בשבט התשפ"ד (30.1.24).

לאור חוסר הוודאות ממשך הלחימה, הוסיפה הוועדה בחוק אופציה לדחייה בחודש נוסף. על פי נוסח החוק, הממשלה רשאית בצו, אם לדעתה התקיימו נסיבות מיוחדות ולאחר המלצת ועדת הפנים והגנת הסביבה ברוב של שלושה רבעים מחבריה, ובאישור הכנסת, לדחות את המועד החדש בחודש נוסף ליום י"ח באדר א' התשפ"ד (27.2.24) ובלבד שהצו יובא להמלצת ועדת הפנים והגנת הסביבה עד 30 ימים לפני מועד הבחירות החדש.

על פי הצעת החוק – כל הפעולות וההחלטות שנעשו עד כה לקראת הבחירות יעמדו בתוקפן, כאשר כרגע מהחוק פוצלו ההשלכות של דחיית הבחירות על המועמדים, כגון מקדמות מטעם המדינה, פתרון לעובדי המגזר הציבורי שנדרשו לצאת לחל"ת חודש לפני יום הבחירות, וכעת יידרשו להמשיך את החל"ת לשלושה או ארבעה חודשים נוספים., הגדלת תקרת ההוצאות ועוד. נושאים אלה יידונו במהלך השבוע הקרוב.

הפיצול נדרש לאור לוח הזמנים הצפוף שחייב לאשר את הדחיה עוד השבוע, שכן תאריך הבחירות המקורי חל ביום שלישי בשבוע הבא. יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר הודיע שעד ליום שני הבא יתקבלו ההחלטות האמורות הנוגעות לתעמולת הבחירות. כמו כן עדכן כי החלטות הוועדה הציבורית בראשות השופטת אילה פרוקצ'יה העוסקות בהגדלת יחידת המימון, יינתנו גם הן ככל הנראה עד אותו מועד.

לעניין המועמדים שנדרשו לצאת לחל"ת חודש לפני יום הבחירות לאור היותם עובדי המגזר הציבורי, אמר יעקב אשר כי פנה לייעוץ המשפטי של משרד הפנים בבקשה לאפשר חזרה לעבודה של מועמדים שאין להם ניגוד עניינים. "בכל מקרה", אמר היו"ר אשר, "הנושאים הללו יקבלו ביטוי בסעיפים שיובאו להכנה בוועדה כבר בשבוע הבא". במענה לשאלה של מתמודד שנדרש להתפטר מעבודתו לצורך התמודדות לראשות עירייה, נמסר כי העמדה היא שהמועמד לא יוכל לחזור לעבודה בתקופת הזמן שעד למועד החדש, והפתרון יידרש להיות במסגרת פיצויים.

סוגיה נוספת שעלתה בוועדה עסקה בשאלת הוצאות מתמודדים שנהרגו, כמו אופיר ליבשטיין, ראש המועצה האזורית שער הנגב ותושב כפר עזה, שנהרג ביום הראשון למלחמה. וכן תמר קדם סימן טוב, שהתמודדה על ראשות המועצה האזורית אשכול, שנרצחה עם כל בני משפחתה. היו"ר ח"כ אשר עדכן כי יתייחסו לכך בחוק עצמו, זאת על פי סיכום שהשיג בנושא עם שר האוצר, לפיו כל ההוצאות שלהם ישולמו על ידי משרד האוצר, כשהדוח יוגש למבקר המדינה וזה יבחן אותם בתוך 30 יום כדי לזרז את התשלום.

לגבי היישובים שנפגעו בעוטף עזה, עלתה השאלה אם יוכלו לקיים שם בחירות במועדים הנקובים. היו"ר ח"כ אשר אמר כי ברור שישנם יישובים שלא יוכלו לקיים בחירות במועדן ועל החרגתם מוסמך שר הפנים מכח החוק לעשות זאת בהחלטה עצמאית, בהתאם לנוהל דחיית בחירות באזורים מסוימים על פי נסיבות מיוחדות וכפי שכבר אירע בעבר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר