הישג מדיני

בשורה במלחמה: זו המדינה המוסלמית הענקית שתכונן קשרים רשמיים עם ישראל

אחרי מגעים שנמשכו מספר חודשים בין אינדונזיה לישראל לאורך המלחמה בדרום, היום מתפרסם שהמדינה המוסלמית המאוכלסת בעולם הסכימה להתחייב לכונן קשרים רשמיים עם ישראל, בתמורה לצירופה ל-OECD הבינלאומי | הקמת היחסים באופן רשמי צפויה להימשך לפחות שנתיים (חדשות)

יהודה גל | כיכר השבת |
המסע באינדונזיה (צילום: מאיר אלפסי)

אחרי שלושה חודשים בהם התנהלו מגעים חשאיים בין ישראל, אינדונזיה וה-OECD הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי הבינלאומי שבו חברות 38 מדינות, הושג הסכם: המדינה המוסלמית הגדולה בעולם מתחייבת לנרמל את יחסיה עם ירושלים, שבתמורה תסיר את התנגדותה לצירופה ל-OECD. כך התפרסם הבוקר (חמישי) ב-ynet ו"ידיעות אחרונות".

אינדונזיה היא המדינה הרביעית בגודלה בעולם - אחרי הודו, סין וארצות הברית - והמדינה המוסלמית המאוכלסת ביותר. על-פי ההערכות הנכונות לתחילת אפריל 2024, מתגוררים באינדונזיה 279,232,920 בני אדם. אפשרות הנורמליזציה וכינון היחסים עם ישראל תאפשר פיתוח כלכלי משמעותי מאוד לשתי המדינות.

במכתב ששלח לפני כשבועיים מזכ"ל ארגון ה-OECD מתיאס קורמן לשר החוץ ישראל כ"ץ, ושנוסחו אושר על ידי אינדונזיה, נכתב: "אני שמח לבשר שהמועצה הסכימה רשמית לתנאי המוקדם, הברור והמפורש שעל אינדונזיה לקיים קשרים דיפלומטיים עם כל חברות הארגון לפני כל החלטה לקבלה ל-OECD. יתרה מכך, כל החלטה עתידית לקבל את אינדונזיה כחברה בארגון תדרוש הסכמה פה אחד בין כל החברות, כולל ישראל. אני משוכנע שזה מספק לך ביטחון בנקודה חשובה זו".

במכתב תשובה ששיגר אמש כ"ץ לקורמן, והגיע לידי ynet ו"ידיעות אחרונות", בירך השר על פריצת הדרך: "אני שותף לציפייה שלך שתהליך זה יהווה שינוי עבור אינדונזיה, שכן אני מצפה לשינוי חיובי במדיניותה כלפי ישראל, ובמיוחד ויתור על המדיניות המפלה שלה כלפי ישראל, לקראת כינון יחסים דיפלומטיים מלאים בין הצדדים".

כץ בועידת איפא"ק (צילום: רונן חורש/משרד החוץ)

לפי המתווה הדיפלומטי המתגבש, לפני ההחלטה הסופית אם להזמין את אינדונזיה להיות חברה בארגון, היא צריכה לעבור תהליך טכני שיכול להימשך בין שנתיים לשלוש, של יישום מפת דרכים שכוללת 26 ועדות מומחים שיבדקו את החקיקה באינדונזיה, המדיניות והנהלים. בכל אחת מהוועדות יהיו מיוצגים מומחים ישראלים, כך שלישראל תהיה הזדמנות שיטתית לתקשר עם אינדונזיה - ולהטיל וטו על הצטרפותה אם לא תקיים את ההתחייבות לכונן עמה יחסים דיפלומטיים.

בין ישראל לאינדונזיה מתקיימים יחסים לא רשמיים ומורכבים כבר עשרות שנים. למרות הזהות המוסלמית של מאות מיליוני תושבי אינדונזיה ועל-רקע התמיכה הגלויה של המדינה במדינות ערב נגד מדינת ישראל. יוזכר כי נשיא אינדונזיה הרביעי, עבד א-רחמן וחיד, ביקר בישראל מספר פעמים וקרא להכרה אינדונזית בישראל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר