אי! היא לא זזה!

סובלת מנימול בידיים במהלך ההיריון?- את לא לבד

נשים רבות סובלות במהלך ההיריון מתסמונת התעלה הקרפלית (CTS). זהו מצב המשפיע על הידיים ופרקי האצבעות, המוביל לחוסר תחושה, עקצוץ וכאב עקב לחץ על העצב המדיאני. עבור נשים בהריון, תופעה זו עלולה להיות מטרידה במיוחד, ולהשפיע הן על התפקוד היומיומי והן על השינה (היריון ולידה).

טובה אור | כיכר השבת |
יד רדומה (צילום: שאטרסטוק)

גם את התעוררת בתסכול מנימול בידיים? ניסית לנענע חזק את היד, אך חשת שאין לך תחושה ביד?- דעי, עם כל הקושי, אין לך מה לדאוג. זוהי תופעה נורמלית בהיריון ויש לה אפילו שם: 'תסמונת התעלה הקרפלית'.

תסמונת התעלה הקרפלית מתרחשת כאשר העצב המדיאני, העובר מהאמה אל כף היד, נדחס או נלחץ בתוך התעלה הקרפלית - מעבר צר הנוצר על ידי עצמות ורצועות בשורש כף היד. במהלך ההיריון, שינויים הורמונליים, אגירת נוזלים ועלייה במשקל יכולים לתרום לנפיחות של רקמות, להחריף את הלחץ על העצב המדיאני.

תסמינים והשפעה על תפקוד

תסמיני CTS בנשים בהריון כוללים לעתים קרובות חוסר תחושה, עקצוץ וכאב ביד ובאצבעות, במיוחד באגודל, אצבע והאמה. תסמינים אלו יכולים להפריע לפעילויות יומיומיות כגון הקלדה, כתיבה ואחיזה של חפצים. הפרעות שינה נפוצות גם הן, שכן אי הנוחות נוטה להתעצם במהלך הלילה, מה שמקשה על נשים בהריון למצוא תנוחת שינה נוחה.

גורמים לתסמונת התעלה הקרפלית במהלך ההיריון

אגירת נוזלים: אגירת נוזלים מוגברת במהלך ההיריון עלולה להוביל לנפיחות בתעלה הקרפלית, להפעיל לחץ על העצב המדיאני.

שינויים הורמונליים: תנודות הורמונליות, במיוחד רמות מוגברות של אסטרוגן, יכולות לתרום לשינויים ברקמות החיבור, שעלולות להשפיע על התעלה הקרפלית.

עלייה במשקל: המשקל הנוסף שהושג במהלך ההיריון יכול לתרום ללחץ מוגבר על העצב המדיאני.

טיפים להקלה על אי נוחות בתסמונת התעלה הקרפלית

סדים לשורש כף היד: חבישת סדים לשורש כף היד בלילה יכולה לעזור לשמור על פרק כף היד במצב ניטרלי, להפחית את הלחץ על העצב המדיאני ולהקל על התסמינים.

הרמת ידיים: הרמת הידיים במידת האפשר יכולה לסייע במזעור אגירת נוזלים והפחתת נפיחות בתעלה הקרפלית.

הפסקות ומתיחות קבועות: הפסקות קבועות מתנועות ידיים חוזרות ושילוב תרגילי מתיחה עדינים לפרקי הידיים והידיים יכולים לקדם גמישות ולהפחית מתח.

קומפרסים קרים: מריחת קומפרסים קרים על פרק כף היד הפגוע עשויה לסייע בהפחתת הדלקת ולספק הקלה זמנית מאי נוחות.

שמירה על יציבה נכונה: שמירה על יציבה טובה, במיוחד במהלך פעילויות המערבות את הידיים, יכולה לסייע בהקלת עומס מיותר על פרקי הידיים ולמנוע החמרה בתסמינים.

ייעוץ רפואי ופיזיותרפיה: אם התסמינים נמשכים או מחמירים, חיוני להתייעץ עם שירותי בריאות. במקרים מסוימים, תסמינים חמורים יותר עשויים לדרוש התערבויות נוספות כגון פיזיותרפיה ואף ניתוח.

*הכתבה אינה מהווה ייעוץ רפואי

רק בריאות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר