מתכון לקרפלאך

מתלבטים איך להיערך לקראת הצום? השפית מורן פינטו, עורכת מדור "אוכל" של כיכר השבת מגישה מתכון מיוחד לקרפלאך במילוי כבד קצוץ • קל להכנה, טעים ומשביע (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

המצרכים:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 חלמון
  • 1 ביצה
  • מלח
  • 10 כפות מים

למילוי:

  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים
  • 250 גר׳ כבד צלוי קצוץ
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

  • במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את הכבד הצלוי קצוץ היטב ומתבלים.
  • מערבבים יחד ומניחים להתקרר.

להכנת הבצק:

  • לקערה שופכים את הקמח, יוצרים גומה ובה מניחים את הביצה והחלמון.
  • מוסיפים מלח, ואת המים בהדרגה ובעירבוב.
  • לשים הכל יחד היטב עד קבלת בצק גמיש.
  • מרדדים לעובי של 0.5 ס״מ
  • חורצים עיוגלים עם רינג או כוס.
  • מניחים מהמלית כשהיא צוננת מעט, סוגרים לחצי עיגול ומחברים את שני הקצוות יחד היטב.
  • בסיר גדול ממלאים מים עם מלח או מרק עוף, וכשהמים רותחים היטב מוסיפים את הקרפלאך לסיר ומבשלים עד שהם צפים במים.
  • ניתן גם לטגן את הקרפלאך קלות במחבת טפלון לקריספיות ואז להוסיף למרק חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר