מעדן לשבת: בורקס ממולא בכרוב. מתכון

מתכון: כשהבורקסים במילו תפוחי האדמה מיצו את עצמם, זה הזמן לגוון את שולחן השבת עם בורקס ריחני, ממולא בכרוב. כך תכינו

אודליה שפר | כיכר השבת |
שדה כרוב (פלאש 90)

רכיבים:

חבילת בצק עלים.

ראש כרוב אחד וקצוץ היטב.

בצל אחד גדול קצוץ.

שתי שיני שום

מלח לפי הטעם, מעט פפריקה חריפה לבחירה, מעט סוכר לבחירה

ביצה להברשה

שמן.

כך תכינו:

מחממים את הסיר על להבה גבוהה. מוסיפים את השמן ומיד את הירקות. מערבבים מידי פעם. כשהכרוב כמעט שקוף מוסיפים את המלח, את הפפריקה והסוכר.

מורידים מהאש, מקררים בטמפרטורת החדר ומסננים נוזלים.

מפשירים את הבצק, מחלקים לשניים, ממלאים בכרוב המאודה.

סוגרים את הבצק מברישים עם ביצה, עם מעט מים.

מחממים את התנור על חום גבוה, מתחילים לאפות וכשמשחים מעט מנמיכים את החום.

בתאבון!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר