שלוש עצות מעשיות

די לשיתוף הפעולה עם חמאס! | אלו הפעולות שאתם חייבים לעשות

הם רוצים ליצור פחד וחוסר אונים, להטמיע בנו אלימות וחוסר רגישות. אל תשתפו פעולה, אל תתנו לחמאס במה! פשוט לא לצפות בסרטוני הזוועה! אז איך עושים את זה? ד"ר חיים דיין בעצות מעשיות (מגזין כיכר)

חיים דיין | כיכר השבת |
פעילי חמאס | ארכיון (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)

די לשיתוף הפעולה עם חמאס!

>> למגזין המלא - כנסו

הם רוצים ליצור פחד וחוסר אונים, להטמיע בנו אלימות וחוסר רגישות.

אל תשתפו פעולה, אל תתנו לחמאס במה!

פשוט לא לצפות בסרטוני הזוועה!

אז איך עושים את זה?

שלושה צעדים פשוטים – מל"א: מה, למה, איך.

מה – מה קורה פה? הבנה של הסיטואציה

כשרוצים להימנע מהתנהגות שלילית, צריך קודם לזהות את הנקודה החיובית שבה ו"לנטרל" אותה.

לשאול מה הצורך שאני מנסה למלא בעזרת הצפייה? (למשל תחושת שליטה במצב, "לזכור את אשר עשה עמלק", הסחת דעת, נושאי שיחה עם חברים, לקבל מידע "חי" ולא מצונזר).

להבין שחמאס יוצר לכם "צימאון" למידע, וכשאתם ממש צמאים ולא שמים לב מה אתם שותים, הוא "דוחף" לכם מים מורעלים. השיטה הזו לא חדשה, בעזרתה הרגו בני ישמעאל שמונים אלף לוחמים עזי נפש בזמן חורבן בית ראשון (מדרש איכה רבה, ב,ד).

בהמשך דעאש השתמשו בשיטה והיום חמאס משגר היישר לתוך הראשים שלנו "סוסים טרויאנים" - סרטונים שמטרתם לפצוע אותנו נפשית ומוסרית ולגרום נזקים ארוכי טווח. למשל, כשאדם נחשף להרבה רוע, הוא עלול לפתח קהות חושים ולהיות אדם פחות אכפתי.

לא משנה מי יצר את הסרטונים או מי נראה בהם, כל העיסוק בהרג וזוועות הוא חלק מהמלחמה שנכפתה עלינו במטרה להחליש אותנו ולפגוע בנו פיזית, נפשית ומוסרית.

אתם הקובעים על עצמכם, קבלו החלטה עקרונית להימנע או לצמצם את הצפייה בסרטוני זוועה.

למה -  למה אצליח להתגבר? להתחבר לרגשות, ערכים ולמוטיבציות

כשרוצים לעמוד בפיתוי, צריך להתחבר למקורות כח שיש בנו ועוזרים לנו ללכת נגד הזרם.

לזכור מה חשוב לכם באמת (למשל, לנצח, לשמור על האנשים היקרים לכם, לא לסייע לכוחות הרוע והרשע, להישאר בריאים וחזקים, גופנית, רגשית ומוסרית). האם צפייה תקדם מטרות אלה? ודאי שלא! האם העמידה בפיתוי שווה את המאמץ? ודאי שכן!

להיזכר באתגרים או פיתויים שעמדתם בהם בעבר. לכל אחד יש הצלחות, גם אם לא מושלמות. תסתכלו על מה שכן הצלחתם ותזכירו לעצמכם שיש לכם כוחות.

טפחו בעצמכם תחושה פנימית שיש לכם בשביל מה להתאמץ ושאתם מסוגלים להצליח.

איך – איך נצליח? תכינו לעצמכם פתרונות מעשיים ל"רגע האמת", אל תהיו מופתעים

יצירת אלטרנטיבות - לשאול את עצמך: מהו הצורך הפנימי שהסקרנות באה למלא? איך אפשר לספק צרכים אלה בדרך בונה יותר? למשל, כשיש חשק לצפות, לקבל אותו כדבר טבעי ולהסיח את הדעת בעזרת משהו נעים כמו ספורט, מוזיקה, יצירה.

צורך בקבלת מידע אפשר לספק בעזרת אמצעי התקשורת הממוסדים, גם אם הם פחות "דרמטיים", נותנים תמונת מצב כוללת ואחראית יותר, ללא הסתה והפחדה. רוצים לתרום למאמץ המלחמתי? תעשו משהו מועיל. הוא לא חייב להיות דרמטי, גם לעזור לקרוב משפחה שגר איתכם.

למחוק אפליקציות לא אחראיות כמו טלגרם, או לפחות לא להיות מנויים בערוצים שליליים.

התחלתם לצפות ונראה לכם שזה יזהם לכם את הזיכרון, אל תהססו לעצור

אתם בכל זאת רוצים לצפות, קבוע לעצמכם גבולות: במה אתם לא צופים, מתי אתם לא צופים (למשל ייתכן שצפייה לפני השינה עלולה להזיק יותר), לא לצפות פעמיים וכדומה.

לא להישאר לבד! שתפו חברים/הורים על האתגר שאתם מתמודדים איתו. אם חשים מצוקה, אל תהססו לפנות לעזרה. לקבל עזרה זו עוצמה. אנשים טובים רוצים לעזור לכם!

ביכולתנו לבחור שלא לשתף פעולה עם ניסיונות ההפחדה של האויב. יש לנו כוח לשמור על עצמנו מפני "סוסים טרויאניים" שנועדו לפגוע בנו. יחד נעמוד איתן מול הרוע.

  • לתגובות והערות - haymdayan@gmail.com

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר