בצה"ל מנסים להרגיע

תופעה מדאיגה: עשרות מגויסות לצה"ל מסרבות להיות תצפיתניות

קרוב ל-50 חיילות שהתגייסו בחודש האחרון לצה"ל סירבו להשתלב כתצפיתניות זאת בעקבות העדויות לזלזול של המפקדים בהתרעות והרעת תנאי השירות | בצבא טוענים שמדובר באחוזי סירוב רגילים (חדשות)

ב. ניסני | כיכר השבת |
תצפיתניות בפעולה (צילום: אתר דובר צה"ל)

על רקע המלחמה שממשיכה להתנהל בעצימות נמוכה ברצועת עזה, כ-50 חיילות שהתגייסו לאחרונה לצה"ל ושובצו לתפקיד תצפיתניות סירבו בתוקף להתפנות לבסיס ההכשרה לתפקיד, כך חשף יואב זיתון ב-Yent.

הסירוב, מגיע על רקע הדיווחים על זלזול בהתרעות של התצפיתניות לפני הטבח בעוטף שהוביל למלחמה, ובעקבות התחקירים שחשפו כי תנאי השירות בתפקיד קשים במיוחד ולא מתקבלים על הדעת.

מדי שנה מגויסות למערך כ-1,600 חיילות, אך מנתוני אכ"א שהגיעו לידי ynet עולה כי רק משאלוני הרצון המוקדמים שנשלחים למועמדות לשירות הביטחוני עולה כי רק 300 מהן חפצות בתפקיד. לפי הדיווח, בצה"ל לא מתרגשים מהסרבנות ובבסיס הקליטה והמיון טוענים כי מדובר באחוז סירוב שגרתי של 20% מהמגויסות, תופעה שהייתה קיימת גם בעבר.

בבקו"ם טענו כי אלו שסירבו לא נשלחו למאסר אלא ליומיים בבית, לשוחח עם משפחתם, ויתייצבו מחדש בבסיס שבתל השומר. בתוך כך, מפקדות מהמערך מנסות לשכנע את המתגייסות להשתבץ בו מרצונן, ויש מגמה של התחשבות רחבה במקרים עם רקע רפואי וכדומה.

יוזכר כי בעקבות המלחמה גילו בצה"ל את הצורך הקריטי בתצפיתניות המהוות עיניים מקצועיות שיתריעו על כל חדירה או אירוע חריג באזור הגבול, ולראשונה החליטו שהתפקיד יאויש גם במסגרת מילואים, ולא רק על ידי קצינות ומפקדות מהמערך, כפי שהיה בעבר.

מצה"ל נמסר בתגובה ל-Yent: "במהלך הגיוס למערך התצפיתניות, מועמדות שהביעו מוטיבציה נמוכה לתפקיד החלו הליך מול קצין מיון וחלקן שוחררו הביתה. המתגייסות קיבלו את התנאים הדרושים בהיבטי לינה ומזון ולא נמנע מאף אחת בדיקה רפואית. נדגיש כי אף מתגייסת לא נכנסה לכלא כתוצאה מחוסר רצון לשרת בתפקיד".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר