ההתחממות הגלובלית

מצב חירום באיטליה: הטמפרטורה צפויה לזנק ל-50 מעלות

גל חום תוקף את אירופה | האזרחים מודאגים: רק ב-10% מהבתים באירופה יש מזגנים, לעומת כ-90% בארה״ב | מי שמשלם את המחיר של עומס החום - הם החלשים בחברה  (מזג אוויר בעולם)

יהודה גל | כיכר השבת |
גל החום באיטליה (צילום: שאטרסטוק)

גל חום כבד פוקד את אירופה. גם בישראל מורגש היטב גל החום הגורם לכולנו להישאר בבתים ובמשרדים והפעיל את המזגן שעות נוספות. בחלק ממדינות אירופה המצב חמור אף יותר. בקיץ שעבר מתו באיטליה כ 18,000 בני אדם כתוצאה מגל חום דומה לזה שמכה כעת במדינה.

לא ידוע כמה קורבנות גבתה עד כה סופת השרב הנוכחית אך ניכר שאיטליה תהיה המדינה שתשלם את המחיר הגבוה ביותר בחיי אדם בכל היבשת. הבוקר הכריז שר הבריאות האיטלקי על מצב חירום ב-16 ערים ביניהן רומא, בולוניה ופירנצה.

הבעיה הגדולה של האיטלקים היא הצפי של החזאים כי מחר תפקוד את איטליה סופת חום נוספת, חזקה יותר, היא תביא את הטמפרטורה הממוצעת באיטליה ל-40 מעלות ואולי אף יותר. בסיציליה, סרדיניה ובדרום המדינה צפויות 48 מעלות צלזיוס.

האיטלקים רגילים לקיץ חם, אבל לא כפי שמרחש בימים אלו. גל החום שפקד את אירופה בקיץ שעבר שבר את כל השיאים, וגל החום הנוכחי צפוי להיות אפילו חם וקשוח עוד יותר. לפי מחקר שפורסם מתו באירופה כתוצאה מגלי החום של 2022 לפחות 61,672 בני אדם.

המדינה בה מספר הקרבנות היה השני בשנה שעברה היא ספרד עם 11,324 מתים. בדומה לאיטליה, גם ספרד סובלת כעת מגל חום עוצמתי. הבוקר דווח כי 4,000 בני אדם פונו מבתיהם בעקבות שריפת יער שיצאה משליטה באי הספרדי לה-פלמה, כך דווח בסוכנות הידיעות רויטרס.

החזאים הספרדים צופים כי הטמפרטורות מחר באיים הקנריים ובמחוז אנדלוסיה הדרומי יעלו מעל ל-40 מעלות – כך לפי סוכנות הידיעות AFP.

ובחזרה לישראל, מחקר של המשרד להגנת הסביבה הצביע לראשונה על הקשר שבין גלי חום למשבר האקלים ולתמותה בישראל. כל גל חום בישראל מביא בממוצע לתמותה עודפת של 45 בני אדם. על פי הערכות של אנשי המקצוע, גלי החום יהיו תכופים יותר וחריפים יותר כבר בשנים הקרובות בשל ההתחממות הגלובלית ומשבר האקלים.

בכל העולם, מי שמשלם את המחיר - לעיתים בחייהם - הם החלשים ביותר בחברה. מערכת החשמל עלולה לקרוס בשל שיאי ביקוש, והמצב אמור להדאיג את מקבלי ההחלטות, שטרם הציגו תכנית אסטרטגית מפורטת להתמודדות עם שינויי האקלים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר