מחייגים, צועקים - ומנתקים

יפן החלה לשחרר שפכים גרעיניים לים | הסינים נוקמים - בטלפון 

ממשלת יפן החלה בשבוע שעבר לשחרר שפכים רדיואקטיביים מטופלים לים | מדובר ביותר ממיליון טונות של שפכים שעברו טיהור שיגיעו לאוקיינוס | הסינים נוקמים בדרך מקורית במיוחד (בעולם) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
תחנת כוח גרעינית (צילום: shutterstock)

פעולת הריקון של השפכים הגרעיניים מפוקושימה - כבר החלה, הסינים מצידם מצאו דרך מקורית משלהם לנקום בשכנים ה"לא אחראים" לטענתם.

לפני כחודשיים דיווחנו ב'כיכר השבת' על כוונת ממשלת יפן להזרים לים את השפכים הגרעיניים של המתקן בפוקושימה. ביום שלישי שעבר, הודיע ראש ממשלת יפן פומיו קישידה על התחלת ההזרמה של המים הרדיואקטיביים לים כבר ביום חמישי ה-24 באוגוסט - יומיים בלבד לאחר מכן. הפעולה החלה ביום חמישי, לאחר שהתקבלו כל האישורים הנדרשים. שחרור המים בכללותו צפוי לקחת בין 30 ל-40 שנה, לפי הרשויות ביפן.

יצוין, כי הפעולה מבוצעת בפיקוח של אנשי הסבא"א (הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית) ובאישורם, לאחר שהמים עברו דילול משמעותי ואינם מהווים עוד סכנה משמעותית לפי המומחים בתחום.

ממשלת סין זועמת על הפעולה וטוענת כי יפן מסכנת את האוקיינוס השקט, את הדגה וגם את העם הסיני השכן. משרד החוץ הסיני פרסם הצהרה לאחר השחרור: "האוקיינוס ​​הוא הרכוש המשותף של האנושות כולה, והתחלת הזרמה של מי שפכים גרעיניים של פוקושימה לאוקיינוס ​​בכוח היא פעולה אנוכית וחסרת אחריות ביותר שמתעלמת מאינטרסים ציבוריים בינלאומיים", אמר משרד החוץ של בייג'ינג בהצהרה.

דובר משרד החוץ של סין (צילום: משרד החוץ הסיני)

יצוין, כי רבים מאשימים את סין בצביעות, שכן היא בעצמה משחררת מים גרעיניים ממתקני האטום שלה, המכילים רמות גבוהות יותר של קרינה מאשר המים המטופלים של פוקושימה.

במקביל, משרד המכס של סין הודיע על איסור ייבוא גורף לאוכל ימי מיפן בעקבות "סכנה" בריאותית למי שיצרוך את הדגה המקומית.

אזרחי סין התגייסו למחות על שחרור המים הגרעיניים לאוקיינוס, והחלו במסע הטרדה טלפוני לשכניהם היפנים. לפי הדיווחים מיפן, אזרחים, בעלי עסקים, עיריות וגופים שונים בכל רחבי המדינה, מקבלים בכל יום טלפונים זועמים מהקידומת 86+, וכשהם עונים לשיחה הם שומעים את האזרח הסיני שצועק באפרכסת: "מדוע אתם משחררים שפכים גרעיניים לאוקיינוס" - ומנתק. הדבר הפך לתופעה של ממש בסין, לא ברור אם לאות תמיכה בממשל המקומי, או יותר כטרנד שאיבד שליטה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר