כיבוש או שליטה? 

התוכנית החשאית שמקדמת אירופה בעזה ל'יום שאחרי'

יוזמה אירופית מתנגדת באופן נחרץ לכל שליטה ישראלית ברצועת עזה ביום שאחרי. היום צפויים להתחיל ביקור במזרח התיכון שר החוץ האירופי ג'וזף בורל, ונשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין, במטרה "להגן על אזרחים, לפתוח מסדרונות הומניטריים חדשים ולהמשיך לקדם את האזור לשיחות שלום"

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
מליאת הפרלמנט של האיחוד האירופי (צילום: shutterstock)

שאלת ה"כיבוש" של רצועת עזה היא שאלה מורכבת, שכן כל אחד יכול לפרש אותה באופן שונה. בעיניים ישראליות, כיבוש הרצועה פירושו הקמת יישובים ישראליים בתוך הרצועה - דבר אותו כבר שלל ראש הממשלה בנימין נתניהו בעבר.

ארה"ב אמרה גם היא כי היא מתנגדת לכיבוש של הרצועה, ותמכה ברעיון של הצבת הרשות הפלסטינית כגוף מושל ברצועת עזה.

במהלך ראיון לרשת ABC אמר ראש הממשלה נתניהו כי ישראל תשלוט ברצועה לפרק זמן לא מוגדר על מנת לנטרל איומים - באותה המתכונת שמתקיימת כבר שנים בשטחי הגדה המערבית. העמדה הישראלית נובעת מכך שגם אם חמאס ינוטרל הוא יוכל לקום מחדש תחת השם חמאס או כל כינוי אחר. מדינת ישראל כבר התחייבה שלא תאפשר פעולות טרור על גבולה הדרומי, ואף קבעה זאת כמטרה העליונה של המלחמה דבר שלא יתאפשר ללא מודיעין חזק מתוך הרצועה ושליטה ביטחונית מלאה.

הנשיא הרצוג הצטרף הלילה (חמישי) לדברי ראש הממשלה ואמר שישראל לא יכולה להשאיר חלל ריק בעזה והיא תצטרך לשמור שם על כוח חזק לעתיד הקרוב כדי למנוע מחמאס להתעורר מחדש במובלעת הפלסטינית, דיווח הפייננשל טיימס.

"אם ניסוג, אז מי ישתלט? אנחנו לא יכולים להשאיר ואקום. עלינו לחשוב מה יהיה המנגנון; יש הרבה רעיונות שנזרקים לאוויר... אבל אף אחד לא ירצה להפוך שוב את המקום הזה, עזה, לבסיס טרור", אמר הנשיא הרצוג.

אלא שברקע דברי הבכירים הישראלים, מתברר כי יוזמה אירופית מתנגדת באופן נחרץ לכל שליטה ישראלית ברצועת עזה ביום שאחרי. היום צפויים להתחיל ביקור במזרח התיכון שר החוץ האירופי ג'וזף בורל, ונשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין, במטרה "להגן על אזרחים, לפתוח מסדרונות הומניטריים חדשים ולהמשיך לקדם את האזור לשיחות שלום", לפי ה'גארדיאן'.

השניים מגיעים לאזור עם קווי יסוד כלליים ליום שאחרי הכוללים את הכללים הבאים: אין מקום לחמאס. אין עקירה בכפייה של עזתים. אין נוכחות ביטחונית ארוכת טווח של ישראל בעזה. רשות פלסטינית אחת לגדה המערבית ולעזה. תפקיד פעיל לאירופה.

נראה כי השניים באים לשכונה על מנת לקדם מטרה שישראל לא תהיה מסוגלת להסכים לה או לקבל אותה. למרות אמירותיהם של חלק מהבכירים בישראל כי הם שוקלים בחיוב את רעיון הרש"פ ברצועת עזה, נראה כי בישראל ישנה תמימות דעים על כך שאי שליטה ביטחונית ישראלית בדרך כזו או אחרת תהיה עבורה 'דיל ברייקר'.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר