מפתיע

האמירויות בתגובה ללחץ לנתק יחסים עם ישראל: "דבקים בהחלטתנו בכינון היחסים"

למרות הלחצים, באמירויות הוחלט לדחות את הלחצים. אנוואר גרגאש, יועצו של נשיא האמירויות, אמר היום בכנס בדובאי כי ארצו דבקה בהחלטתה לכונן יחסים עם ישראל | בעולם

יוסי נכטיגל | כיכר השבת |
נשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד (צילום: shutterstock)

ממשלות ערביות לוחצות על האמירויות לנתק את קשריהן עם ישראל, בעקבות המלחמה עם עזה.

למרות הלחצים, באמירויות הוחלט לדחות את הלחצים. אנוואר גרגאש, יועצו של נשיא האמירויות, אמר היום בכנס בדובאי כי ארצו דבקה בהחלטתה לכונן יחסים עם ישראל.

"האמירויות קיבלה החלטה אסטרטגית והחלטות אסטרטגיות הן ארוכות טווח", אמר יועץ נשיא האמירויות, על פי הדיווח של רועי קייס מתאגיד כאן.

שגרירת איחוד האמירויות באו"ם אמרה בימים האחרונים כי ארצה לא תשתתף בשיקום רצועת עזה ללא פתרון בר קיימא שכולל שתי מדינות לשני עמים. היא גם התנתה את המימון בכך שארצות הברית תעמוד מאחורי היוזמה ותתמוך בה.

"המסר הולך להיות מאוד ברור: אנחנו צריכים לראות תוכנית פתרון שתי מדינות בת קיימא, מפת דרכים שהיא רצינית לפני שנדבר על היום הבא ובנייה מחדש של התשתית של עזה", אמרה נוסייבה בראיון ל'וול סטריט ג'ורנל'.

נראה כי גם לאיחוד האמירויות נמאס להשקיע את כספה בבניית תשתיות שנהרסות שוב ושוב על ידי כוחות צה"ל לאחר שחמאס בוחר לפתוח במתקפות נגד ישראל.

"מפת הדרכים היא: הישראלים והרשות הפלסטינית וקבוצה של מדינות שיש להן מינוף על שתיהן יושבות סביב השולחן ואומרות, 'זה הסוף שאנחנו הולכים לעבוד אליו. העבודה מתחילה כאן. זה ציר הזמן, והוא מתחיל עכשיו'", אמרה השגרירה.

איחוד האמירויות מקווה ליצור קואליציה לשלום אזורי בין ישראל ל"פלסטין" שתכלול את ארצות הברית, מצרים וירדן יחד עם מדינות ערביות נוספות שיש להן הסכמי שלום עם ישראל

היוזמה הישראלית לשליטה ברצועה בין השאר על ידי חיילים ממדינות ערביות, נדחתה על ידי ממשלות ערביות באזור.

איחוד האמירויות נמצאת בתווך שבין תמיכה בפלסטינים לרצון שלה לשמור על קשר סביר עם ישראל ועוד יותר עם ארצות הברית. מצד אחד היא גינתה את מתקפת הטרור הרצחנית של שמחת תורה, ומאידך גינתה את ישראל בכל הזדמנות ואף יזמה הצבעות כנגדה באו"ם ובמועצת הביטחון שלה.

הביקור במעבר רפיח ביום שני של נציגי המדינות במועצת הביטחון היה גם הוא יוזמה של איחוד האמירויות. כפי שדיווחנו, ארצות הברית לא לקחה חלק בסיור ולא שלחה נציג מטעמה.

איחוד האמירויות סבורה שהמלחמה בעזה היא "נקודת מפנה" שבסיומה חייב להתחיל תהליך מדיני בין ישראל לפלסטינים. "אנחנו לא הולכים להיות מושקעים בבנייה מחדש, ועם ישראל זה גם ישפיע. זה לא המסלול שבו חתמנו ​​על הסכם אברהם", אומרת השגרירה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר