שיחות אינטנסיביות 

שיחות "שלושת המסלולים" | עזה, הרשות והנורמליזציה עם סעודיה 

בארצות הברית מסבירים כי בימים אלו מתקיימות שיחות שעוסקות בשלושה נושאים עיקריים הקשורים למלחמה, שניים מתכם עוסקים במה שמכונה "היום שאחרי" | במסדרונות הדיפלומטיים מקיימים שיחות בני ערובה והפסקת אש, אך גם מדברים על רפורמה של הרשות וחזרה לשיחות עם סעודיה כחלק מעסקה כוללת (חדשות, בארץ) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
פעילות כוחות צה"ל נמשכת ברצועת עזה (צילום: דו"צ)

ארה"ב, מצרים, קטאר ומדינות נוספות משוחחות ביניהן ובמקביל עם ישראל וחמאס, אודות מספר נושאים שעלו בעקבות המלחמה והשאיפה להגיע להסדר כולל בבעיה ה"ישראלית-פלסטינית", כך עלה אמש (שבת) מדיווח של ה'ניו יורק טיימס'.

בעקבות טבח השבעה באוקטובר והמלחמה האדירה שפרצה לאחר מכן בעזה, הגורמים המעורבים בשיחות מבינים שלא תהיה ברירה אלא להגיע ל"הסדר כולל" בימים שישקטו רעמי התותחים ברצועה.

שיחות בני ערובה ורשות פלסטינית מחודשת

לפי ה'ניו יורק טיימס' הרפורמה בנויה משלושה "מסלולים" עיקריים, כאשר הראשון שבהם הוא שיחות אודות בני הערובה והפסקת אש כוללת ברצועה או לכל הפחות "הפוגה משמעותית". הבוקר (ראשון) דווח ב'כיכר' אודות מה שבארצות הברית מכנים כ"התקדמות משמעותית", לקראת הסכמות על עסקת חטופים חדשה.

החלק השני שבו עוסקים המתווכים עוסק ברפורמה רחבה של הרשות הפלסטינית כדי שהאחרונה תוכל לשלוט ברצועה ביום שאחרי, דבר שישראל מתנגדת לו בתוקף.

לפי ה'טיימס', הרפורמה ברשות תכלול העברת הכוח של אבו-מאזן לראש ממשלה חדש, כאשר המנהיג מכחיש השואה הקשיש ימשיך לכהן בתפקיד סמלי בלבד.

לצורך יצירת רשות פלסטינית מחודשת, גורמים ערביים ישלחו "כוח שמירת שלום" לרצועה שתפקידו יהיה העברת השלטון בצורה מסודרת לארגון החדש. ארצות הברית ומדינות נוספות מאמינות שעתיד הרצועה נתון בידה של הרשות הפלסטינית המחודשת וישראל דורשת מספר דברים כדי שתתן את ברכתה למהלך.

לפי העיתון, בישראל דורשים קודם כל שהרשות תפסיק לממן משפחות טרור ותשנה את תוכניות הלימוד שעמוסות בנרטיבים אנטישמיים שאינם מעניקים זכות קיום כלשהוא למדינת ישראל.

בשלב זה ישראל מתנגדת לרעיון של הקמת כוח שמירת שלום ערבי ומעוניינת שברצועה תשלטנה מדינות נוספות ככוח "רב לאומי" שיתקיים בפיקוח ישראלי. המדינות הערביות שמעורות במגעים מתנגדות לעמדה הישראלית.

השלום עם סעודיה והמחיר

החלק השלישי עוסק בהחייאת השיחות בין ארה"ב לערב הסעודית בתקווה שהאחרונה תסכים להצטרף ל"הסכמי אברהם".

במהלך המלחמה, ממשל ביידן הצליח לשוחח מחדש עם גורמים סעודיים שאינם שוללים נורמליזציה עם ישראל, אך בעקבות השבעה באוקטובר העלו הסעודים את הדרישות שלהם הנוגעות לפלסטינים.

אם בעבר סעודיה הייתה מסתפקת ב"הקרבות" ישראליות זעירות, כיום דורשים הסעודים מהלכים משמעותיים של ישראל כלפי הפלסטינים כולל הקמת מדינה ושליטה פלסטינית ברצועה.

בתגובה להתנגדות הישראלית למהלך שבאה לידי ביטוי בדבריו של ראש הממשלה נתניהו, הציעו גורמים אמריקאים מהלך במועצת הביטחון של האו"ם בתמיכת ארצות הברית שבו ייקבע כי יש לפלסטינים זכות למדינה משלהם, מהלך אמנם הצהרתי בלבד אך כזה שייתכן ויספק את ה"תיאבון הפלסטיני" של הסעודי.

בתוך כך, ה'ניו יורק טיימס' חושף כי ישנן גם בעיות פנים אמריקאיות מול סעודיה שדורשת הסכם הגנה הדדי מול ארה"ב, דבר שהמחוקקים הרפובליקנים צפויים להתנגד אליו בתוקף, בפרט לאור העובדה שהשנה היא שנת בחירות וכל צד מעוניין להדגיש בפני בוחריו את הנרטיב שלו למול המתמודד ממול, במקרה הזה - ככל הנראה - טראמפ מול ביידן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר