מלחמת התעלות 

"רוב אלה שרצו להילחם הם מתים, פצועים או תקועים בחזית" | אוקראינה נואשת

אוקראינה מנסה לגייס בכל דרך אפשרית עוד גברים למלחמה בחזית בשעה שרוסיה מצליחה לפרוץ חלק מקווי ההגנה, וארצות הברית עדיין מתלבטת אם לשלוח עוד כספים | המגייסים של הצבא מסתובבים ברחובות - והגברים הצעירים בורחים (בעולם) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
"משוריינים של זלנסקי" (צילום: shutterstock)

אוקראינה נואשת למצוא חיילים לחזית שלה מול רוסיה, כך עולה מדיווחים של הימים האחרונים בכלי תקשורת מובילים ברחבי העולם.

"כאשר פבלו ז'ילין והמלווה שלו יצאו לרחובות צ'רקאסי, גברים סוטים לעתים קרובות כדי להימנע מהם", מתארים ב-BBC את מצוקת הגיוס למלחמה באוקראינה.

התפקיד של פבלו הוא "קצין גיוס" והוא מתמודד עם אתגר גדול בימים אלו: אף אחד לא רוצה להתגייס. ומי שכן רצה להילחם ברוסים, אומר ה-BBC, או שכבר מת, או שנפצע או שהוא עדיין תקוע בחזית המדממת מול רוסיה.

הגל הראשון של ההתלהבות להילחם ברוסים דעך מזמן, ואוקראינה נואשת לאתר את החיילים הבאים שלה לאחר שרבים נפלו, נפצעו או נשבו בשדה הקרב מול רוסיה.

"אני לא מבין את זה. אנשים מסתובבים, כאילו המלחמה נמצאת איפשהו רחוק. אבל זו פלישה בקנה מידה מלא, וזה כאילו לאנשים עדיין לא אכפת", אמר קצין הגיוס לרשת הבריטית.

"אנחנו צריכים שכולם יתכנסו כמו ביום הראשון. כולם היו מאוחדים אז, כמו אחים", הוסיף. קצין הגיוס בעצמו לחם בחזית הרוסית ואף נפצע באורח קשה. "לא נשאר כמעט כלום מהפלוגה שלי", הוא מתאר. "כולם נפצעו או מתו", מוסיף פבלו.

החיילים שכן נמצאים בשדה הקרב עושים זאת בתנאים קשים של חורף מזרח-אירופאי. בשלג ובבוץ, הם חושפים את עצמם מול האויב הרוסי, לפעמים ללא חיפוי ארטילרי בגלל מחסור.

המפקד העליון של הצבא הנכנס, וגם קודמו היוצא, הדגישו את הצורך הדחוף לרענן את הכוחות המותשים בשדה הקרב. בפרלמנט האוקראיני שוקלים להעביר הצעת חוק שתרחיב את גיל הגיוס של הצעירים האוקראינים, צעד לו קמו מתנגדים רבים באוקראינה.

אנליסטים אומרים שגם אם סיוע צבאי אמריקאי בוא יבוא, אוקראינה תצליח לכל היותר להחזיק את קווי ההגנה שלה מול רוסיה - וגם זה במקרה הטוב.

במקום לנסות לנצח בחזית - משימה אולי בלתי אפשרית, אוקראינה מתמקדת בפגיעה בעורף הרוסי ובשליחת מלטי"ם מתאבדים לעומק המדינה ולאזור חצי האי קרים.

חיילים אוקראינים בשדה הקרב (צילום: צבא אוקראינה)

בשבוע שעבר החליף זלנסקי את מפקד הצבא שלו, בניסיון לדחוף לאסטרטגיה חדשה בשדה הקרב. אחת מהאופציות ששוקל הנשיא כעת היא להעביר חיילים מהעורף לחזית, על מנת לרענן את השורות מול הרוסים.

חוק הגיוס באוקראינה

החוק הנוכחי באוקראינה קובע כי בני 27-60 מחויבים בגיוס. החוק החדש שמנסה הפרלמנט לקדם יוריד את גיל הגיוס ל-25, ויחמיר את העונשים על אלו שמשתמטים מחובת הגיוס.

החוק קובע גם שגברים עם שלושה ילדים פטורים מלהתגייס למלחמה, אך אלו שהתנדבו בתחילת המלחמה למרות היותם אבות לשלושה ילדים אינם יכולים לעזוב את שורות הצבא.

גם אלו שנולדו להם ילדים במהלך המלחמה אינם נפטרים בשל כך מגיוס חובה למלחמה.

הפחד הכי גדול של האוקראינים המגויסים הוא מ"מלחמת תעלות", שם "חיילים מתים מתותחים, מל"טים מתפוצצים ומצלפים, כמו גם בלחימה קרובה עם כוחות רוסים", לפי תיאור של ה'טיימס'.

הנוהל בצבא האוקראיני קובע כי כל חייל שלוחם בחזית ייקח חלק ברוטציה של שלושה ימי מלחמה בתעלות, כאשר לאחר מכן - אם יצא בחיים הוא חוזר לעמדות מסוכנות פחות.

כך או כך, הנשיא זלנסקי וראשי מערכת הביטחון של אוקראינה יצטרכו למצוא פתרונות בזמן הקרוב כדי לגייס כוח אדם נוסף ולרענן את שורות הצבא הנלחמים בחזית, ברקע הקושי בחזית הרוסית והסיוע האמריקאי שמבושש מלבוא.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר