הטירוף הרוסי 

פוטין עלול להכניס נשק גרעיני למסלול - עוד השנה; ואיך זה קשור לאילון מאסק?  

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין עלול לשגר עוד השנה נשק גרעין-חלל שיאיים על הלוויינים האמריקאים והמערביים, כך עולה מהערכות של פקידי מודיעין אמריקאים | כל הפרטים על ההתפתחויות האחרונות בדיווח שמטריד את ארצות הברית (בעולם) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
ה"מונית" הגיעה. חללית סויוז עוגנת בתחנת החלל הבינלאומית (צילום: shutterstock)

גורמי המודיעין של ארצות הברית חלוקים ביניהם באשר לגודל האיום שמהווה תוכנית הגרעין-חלל הרוסית, אך על דבר אחד כולם מודים: המהלך נמצא בתוכניות של מוסקבה.

כפי שדיווחנו ב'כיכר', רוסיה בוחנת בשנים האחרונות הצבת נשק גרעיני בחלל שיאיים על לוויינים אמריקנים ומערביים אך לא יפגע בבני אדם על פני כדור הארץ, וזאת בניגוד לאמנה עליה חתומה רוסיה בה היא מתחייבת שלא להציב נשק אטומי במסלול בחלל.

סוכנויות ביון אמריקניות אמרו למקבילותיהן באירופה שאם אכן יש לפוטין תוכנית לשגר לחלל ראשי נפץ גרעיניים, הוא כנראה יעשה זאת עוד השנה.

עם זאת, יתכן שרוסיה תעדיף לשגר לחלל נשק "דמה" שלא יכיל ראש נפץ גרעיני, במטרה לשתק את ארה"ב והמערב ולהעלות ספקולציות באשר לאופי הנשק שנשלח לחלל, באופן שיצר את צעדיהם של המדינות המתנגדות לרוסיה.

ההערכה החדשה הגיעה בשעה שגורמי הביון האמריקנים ערכו סדרה של תדרוכים דחופים ושיחות מסווגות עם גורמי הביון המערביים, והפרטים אודות מה שידוע לארה"ב עד כה החלו לדלוף החוצה.

הנשיא פוטין (צילום: shutterstock)

פוטין עצמו דחה את ההאשמות בפגישה עם שר ההגנה, סרגיי שוויגו, ואמר כי רוסיה תמיד התנגדה להצבת נשק גרעיני בחלל החיצון, ותמיד כיבדה את האמנה עליה חתמה ב-1967.

"אנחנו לא רק קוראים לקיים את ההסכמים הקיימים שיש לנו בתחום הזה", הוא צוטט בתקשורת הממלכתית הרוסית, "אלא שהצענו פעמים רבות לחזק את המאמצים המשותפים הללו", אמר פוטין.

עם זאת, בסוכנויות הביון האמריקניות ישנה תמימות דעים שהנושא נבחן על ידי פוטין כבר ב-2022, אם כי לקח זמן לסוכנויות להבין שהנשיא הרוסי בוחן הכנסת נשק גרעיני למסלול בחלל.

יצוין כי אחת המטרות שפוטין יהיה מעוניין לכאורה לפגוע בהן בחלל היא רשת הלוויינים של אילון מאסק "סטארלינק", שמספקת תקשורת לכוחות האוקראינים בשדה הקרב מול הצבא הרוסי במזרח המדינה, ומתפעלת את הכטבמי"ם הרבים שמחזיקים האוקראינים לצורך הקרב.

'סטארלינק' אפשרה למעשה את ההישרדות של הצבא האוקראיני במלחמה נגד צבא רוסיה בזמן שפרצה המלחמה בפברואר 2022, אומר ה'טיימס'.

גורמי ביון אמריקאים אומרים כי יתכן שפוטין מאמין שהצבת איום גרעיני על התשתיות האזרחיות והצבאיות של המערב בחלל יהווה איום והרתעה מסוג חדש שישרת את האינטרסים של מוסקבה.

מר פוטין עשוי להאמין שמתקפה גרעינית מאסיבית על ארצות הברית ותשתיותיה בחלל, באופן שאינו מביא למותם של בני אדם על הקרקע, לא תביא בהכרח להתפרצות של מלחמה גרעינית על פני כדור הארץ, אומר ה'טיימס'.

בתוך כך, בסוכנויות הביון של ארה"ב קיימת מחלוקת אם פוטין מתכוון לשגר נשק גרעיני אמיתי או כאמור להסתפק בנשק דמה שיעורר חרדות במערב.

פיצוץ אטומי (צילום אילוסטרציה: shutterstock)

בסוף השבוע שעבר, הזהיר בלינקן את סין והודו שאם התוכנית הגרעינית הרוסית תצא לפועל היא תהווה איום גם על תשתיות החלל שלהן.

מנגד, שר ההגנה הרוסי שוויגו הכחיש את הטענות של ארה"ב ואמר שלארצו אין תוכנית להציב נשק גרעיני בחלל: "אין לנו נשק גרעיני פרוס בחלל, או אלמנטים של נשק גרעיני בשימוש בלוויינים, או שדות שנוצרו כדי לעצור את פעולתם האפקטיבית של לוויינים", אמר שר ההגנה של פוטין.

"אין לנו שום דבר מזה, והם יודעים שאין לנו, אבל הם עדיין עושים רעש", המשיך בפגישה עם פוטין. "הסיבה לכך שהמערב משמיע את הרעש הזה מורכבת משני דברים: ראשית, להפחיד סנאטורים וחברי קונגרס, להוציא מימון כביכול לא רק לאוקראינה, אלא גם כדי להתמודד עם רוסיה ולהכפיף אותה לתבוסה אסטרטגית", טען שוויגו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר