שינוי כיוון?

מלכת ירדן בהתבטאות חריגה: "שמה את עצמי בנעליים של אמא של חטוף"

אחרי שעוררה את זעמם של הישראלים פחות משבועיים אחרי הטבח, המלכה הירדנית מפתיעה בהתבטאותה: "החטופים צריכים לחזור הביתה מהר ככל שניתן" (בעולם)

יוסי נכטיגל | כיכר השבת |
שינוי כיוון | מלכת ירדן - ראניה (צילום: שאטרסטוק)

מלכת ירדן, ראניה אל עבדאללה, העניקה היום (ראשון) ראיון לרשת CBS, בו היא התייחסה למלחמה בין חמאס לישראל, לחטופים ולסוגיית הפליטים העזתיים. ראניה, הצליחה להפתיע את העולם הערבי כשאמרה: "אני שמה את עצמי בנעליה של אמא ישראלית שיש לה ילד שנחטף. החטופים צריכים לחזור הביתה מהר ככל שניתן".

במהלך הראיון, שצוטט בהרחבה ב'חדשות 12', היא תקפה את מדינת ישראל בחריפות והאשימה את צה"ל במשבר ההומניטרי השורר בעזה תוך התעלמות מחלקו של החמאס במצב ואמרה: "עזה הפכה לבלתי ניתנת לזיהוי. ערים הפכו לשממה. ילדים שמחים הפכו לעור ועצמות".

"העזתים חיים בתנאים בלתי נתפסים. לפי עדויות ששמע האו"ם, נערות מתבגרות אומרות שהן מעדיפות למות מאשר לחיות בתנאים כאלה - וכל כך הרבה נהרגו" הוסיפה ראניה תוך התעלמות מהמציאות.

היא גינתה את ישראל והחמאס בנשימה אחת: "כשה-7 באוקטובר קרה, העולם גינה בצדק ונקט בפעולה חזקה. אנחנו כועסים על כך שזה לא קורה כשהפלסטינים נהרגים. יש תחושה של חוסר הוגנות וגם לאובדן האמינות של ארה"ב".

המלכה התייחסה, לבקשת המראיינת, למעורבות האמריקאית בסכסוך וטענה כי ארה"ב מתעלמת מהמצב הקשה ברצועה: "לארה"ב יש הכי הרבה השפעה על ישראל. מצד אחד, ארה"ב דורשת שיותר סיוע הומניטרי יגיע לרצועה, אבל מצד שני היא מכחישה שיש הרעבה מכוונה".

"מצד אחד ארה"ב זועמת על כך שישראל תוקפת שיירות סיוע" טענה ראניה, "אבל מצד שני היא טוענת שישראל לא מפרה את המשפט הבין-לאומי. הם מביעים דאגה על מוות של אזרחים אבל ממשיכים לספק נשק התקפי לישראל שמשמש נגד פלסטינים".

"אני חושבת שעזה היא כמו מיקרוקוסמוס של אי הסדר החדש בעולם" היא טענה. "זה מסוכן מאוד לא רק עבור העולם שלנו, אלא עבור העולם כולו. ארה"ב צריכה לאלץ את ישראל לסיים את המלחמה ולהכניס סיוע פנימה".

"רוב האנשים בעזה לא נולדו כשחמאס נבחר, או שהם היו ילדים" עברה ראניה להאשים את החמאס. "חמאס לא מייצג את רוב הפלסטינים. אם הפלסטינים שונאים את ישראל - זה לא בגלל דתם או זהותם. זה בגלל שהם נתקלו תמיד בשליטה הצבאית שלהם. הם הכירו רק את המחסומים, הכדורים והרובים שלהם".

היא טענה כי לסכסוך הישראלי-פלסטיני אין קשר לאנטישמיות: "אני תמיד מזכירה לאנשים שיהודים, נוצרים ומוסלמים חיו ביחד, ולפני הולדת הציונות הרוב המוסלמי בפלסטין חי בידידות עם המיעוט היהודי. לא מדובר באנטישמיות".

המלכה ראניה נשאלה על הצד הישראלי, ואז הגיע החלק שהפתיע את הישראלים והערבים כאחת: "הם (ישראל) בטראומה מוחלטת. אני מבינה את זה. בגלל הרקע שלי אני מזדהה יותר עם הצד הפלסטיני, ובגלל זה אני מאתגרת את עצמי כל יום לשים את עצמי בנעליה של אמא ישראלית שיש לה ילד שנחטף או כל ישראלי צעיר שלמד על הרדיפה הנוראית של העם היהודי באירופה. ניסיתי להזדהות עם זה. לראות מאיפה זה בא".

היא הוסיפה וטענה כי "החטופים צריכים לחזור הביתה בהקדם האפשרי. המלחמה צריכה להסתיים בהקדם האפשרי, כדי שהפלסטינים יוכלו לחזור לבתיהם, אם נשארו להם כאלו. אני מבינה שמה שקרה ב-7 באוקטובר, היה טראומתי והרסני עבור החברה הישראלית. אבל התגובה שלהם לא סייעה. ישראל יכלה להגיב בתקיפות כירורגיות נגד חמאס, אבל זה לא מה שאנחנו רואים היום. זו לא מלחמת הגנה".

היסטוריה של התבטאויות

כזכור, וכפי שדווח בהרחבה ב'כיכר השבת', מלכת ירדן התראיינה כשבועיים וחצי לאחר הטבח על יישובי העוטף והאשימה את ישראל במצב: "אנחנו נדהמים מהמוסר הכפול של העולם. כשהתרחש השבעה באוקטובר, העולם כולו עמד לצד ישראל והזכות שלה להגן על עצמה, אך היום אנחנו שומעים שקט בעולם, המדינות רק מדברות על דאגה" אמרה ראניה בראיון לרשת CNN.

רגע מביך התרחש באותו ראיון ברשת CNN כאשר המלכה ראניה פקפקה בזוועות החמאס. המראיינת נאלצה לקטוע את דבריה באומרה: "המלכה ראניה, אני צריכה לעצור אותך, כי היו תמונות שהישראלים והעיתונאים שלנו שהיו שם הראו. אני לא מדברת על עריפת ראשים, אני מדברת על גופות של תינוקות מלאי כדורים".

ובחזרה להיום - בסיום דבריה, קראה מלכת ירדן לעולם המערבי והערבי, שלא לאפשר לצה"ל לפעול ברפיח. היא התייחסה למעורבות הירדנית ואמרה: "ירדן תמיד מכבדת את ההתחייבויות בהסכם השלום. תמיד נהיה בצד של השלום והדיפלומטיה".

"אבל דיפלומטיה דורשת אמון, והרבה מהאמון הזה נשחק במהלך השנים בגלל ההפרות של ישראל בעזה ובגדה המערבית" האשימה המלכה. "גם בגלל הערעור של האפטרופסות הירדנית על האתרים הנוצרים והמוסלמים בירושלים, שמעוגנת בהסכם".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר