המתכון של הקישקע הזה עובר אצלנו מדור לדור. המתכון מכיל קילו קמח, כך שלרב המשפחות זה מספיק לכמה שבתות. היתרון בהכנת כמות גדולה היא חיסכון בעבודה. פעם בכמה שבתות הכינו את העיסה והקפיאו בשקיות כשהן לא מבושלות. כך תשלפו בכל שבוע שקית קישקע מוכנה לבישול וכל שיוותר לכם זה לזרוק אותו לסיר הטשולנט.
קציצת בשר מתקתקה וארומטית, עם פיסטוקים, שקדים ואגוזים שמתבשלת בשקית נפרדת בסיר של החמין. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב והבשר הטחון המשובח של 'וול דאן'. אחרי הבישול, חותכים את הקציצה לפרוסות ומגישים לצד החמין (מתכונים לשבת, אוכל)
8
| אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
במקום בשר ראש או אסאדו עגל, בחרנו הפעם באסאדו כבש משובח וטרי של 'וול דאן' - מעדן אמיתי לשבת. מבשלים את החיטה בנפרד מה שהופך אותה לתוספת ממכרת בפני עצמה וחכו שתראו את צורת ההגשה הגאונית של החמין העשיר והמיוחד הזה (מתכונים לשבת, אוכל)
8
| אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
מורן פינטו עם גרסת פרווה לקישקע, כזה שדורש הרבה פחות עבודה, אבל עדיין כל כך טעים ומקבל מרקם נימוח מופלא אחרי שעבר בישול ארוך בסיר הצ'ולנט (מתכונים לשבת, אוכל)
בכל השבוע מגישים שם מזון מהיר, ובליל שישי המקום הופך לצ'ולנטיה עמוסה בבחורים מישיבות מיר וברסלב הסמוכות, תיירי שכונות חרדיות וצעירים חובשי כיפות סרוגות (אוכל)
כי זה לא שבת - בטח לא שבת של חורף - אם אין צ'ולנט עסיסי של בשר טוב עם תפוחי אדמה ושעועית עטופים ברוטב סמיך. וכדי לקבל מתכון לצ'ולנט אמיתי, פנינו למקורות: קצביית הבשר 'וול דאן' בירושלים - 200 מ"ר של פרודקטים מובחרים בכשרות המהודרת של בד"צ העדה החרדית שמגיעים טריים ולא מוקפאים מה שמבטיח הבדל גדול בטעם, בבריאות ובאיכות. שנתחיל? קדימה! (מתכונים לשבת, אוכל)
צ'ולנט בוטיק למבינים - ולכאלה שרוצים להפוך למבינים, עם ארבעה סוגי חמין שמתבשלים בתנור, מגוון סלטים ואיסור חמור על עישון בתוך המקום. עשינו ליל שישי בשאבעס ביסטרו - וזה מה שקורה שם (אוכל)
"אלט נוי שטעטאל'ע" הוא בית אוכל יהודי שפתוח לקהל הרחב רק בליל שישי ומציע חוויה של שולחן שבת חסידי - ביום חמישי. אז מה תקבלו שם וכמה יעלה התענוג? יצאנו לבדוק (אוכל)
הגברת קושנר, השוויגער של, לימדה את כלתה איך להכין צ'ולנט יהודי אמיתי ויעל-איוונקה פרסמה באתר שלה את המתכון בתוספת אזהרה: "לא להוסיף מים לסיר בשבת!" (מתכונים לשבת, אוכל)
תבשיל חורפי בטעם עמוק שממלא את הבית בניחוחות נוסטלגיים מהמטבח של סבתא. מתכון לסטיפאדו - תבשיל בשר ובצל שהוא בעצם הגרסה היוונית לצ'ולנט, מינוס הקטניות. כל הסיפור מסתכם ב-20 דקות עבודה והתוצאה הטעימה פשוט שווה הכל (מתכונים לשבת, אוכל)
בכל יום שישי צביקה נכנס למטבח ומעמיד קדרה לוהטת של חמין מהביל, עשוי היטב, עשיר בבשר רך וקטניות ובעל גוון עמוק אחרי הבישול הארוך. מתכון לחמין שאתם חייבים לנסות (מתכונים, אוכל)