מה אוכלים היום?

מתכון למרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול

החורף מסרב לעזוב - אז אנחנו סופר נדיבים כלפיו ומעניקים לו (כלומר לנו) מתנת פרידה מושלמת: מרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול. בא לכם להתפרע? תגישו אותו עם פרוסות לחם וגבינה נוטפת מעל (מתכונים, אוכל)

מרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 90 גרם חמאה
  • 6 בצלצלי שאלוט בינוניים, פרוסים דק
  • 1 בצל צהוב, פרוס דק
  • 2 שיני שום, כתושות או מגורדות
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • 1 כף מרווה טרייה קצוצה
  • 1 כפית דבש או סוכר חום
  • 2 כפות קמח לבן
  • 1 כוס יין לבן יבש (כמו סוביניון בלאן)
  • 2 ליטר ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
  • 1 כף רוטב סויה (אופציונלי)
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל שחור
  • 6 פרוסות לחם איכותי (מומלץ: לחם צרפתי)
  • 1 כוס גבינת גרוייר מגורדת (אפשר להחליף בגבינה צהובה)
  • 1/2 כוס גבינה כחולה (אם לא מצאתם בכשרות טובה, החליפו בגבינה צהובה)

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה בסיר גדול ועמוק על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השאלוט, הבצל, השום והדבש ומטגנים יחד במשך 10-15 דקות, תוך ערבוב תדיר, עד שהם מתרככים ומקבלים גוון זהוב עמוק ומתקרמלים. מוסיפים את התימין והמרווה וממשיכים בבישול 3-5 דקות נוספות.

2. מנמיכים את האש לנמוכה ומפזרים את הקמח על בצלצלי השאלוט, תוך כדי ערבוב במשך 1-2 דקות, כדי לאבד את טעמו של הקמח. מוסיפים את היין, ציר הירקות או המים, רוטב הסויה ועלי הדפנה. מגביהים את האש לבינונית-גבוהה ומביאים הכל לרתיחה. כשהכל מבעבע, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 10 דקות. מוציאים את עלי הדפנה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

את השלב הבא אפשר לעשות ב-2 דרכים: לאפות את פרוסות הלחם והגבינה יחד עם המרק או בנפרד מהמרק.

אופציה א': מחלקים את המרק ל-6 קערות הגשה שמתאימות גם לאפייה בתנור. מניחים מעל כל מרק פרוסת לחם, מפזרים מעל את הגבינות ואופים בתנור שחומם מראש למצב גריל במשך 3-5 דקות, עד שהגבינה נמסה ומשחימה בקצוות.

אופציה ב': כשהמרק לקראת סוף הבישול, מסדרים את פרוסות הלחם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים עליהן את הגבינות וצולים בתנור שחומם מראש למצב גריל במשך 3-5 דקות. כשהמרק מוכן, מחלקים אותו לקערות הגשה ומניחים פרוסת לחם וגבינה מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר