מתוק ומזין

מתכון למאפינס בננה ומגוון תוספות שמכינים תוך 30 דקות

יש לכם בננות שהולכות ומשחירות? הנה דרך נהדרת לנצל אותן: הכינו איתן מאפינס בננה מתוקים, רכים ולחים שכולם יאהבו. תוכלו להוסיף לבלילה אגוזי מלך, אגוזי פקאן או שוקולד צ'יפס ולצפות את המאפינס בקרם גבינת שמנת נפלא (מתכונים, אוכל)

מאפינס בננה (צילום: Lore Schodts on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 בננות בשלות
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 120 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה

תוספות אפשריות: 1/2 כוס אגוזי מלך / אגוזי פקאן קצוצים או שוקולד צ'יפס

    לציפוי:

    • 110 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
    • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
    • 1/2 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר
    • 1/2 כפית תמצית וניל
    • קמצוץ מלח

    אופן ההכנה:

    מתחילים בהכנת הציפוי:
    1. במיקסר ידני או עומד, מקציפים את החמאה וגבינת השמנת במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים את אבקת הסוכר, תמצית הווניל והמלח, מקציפים במהירות נמוכה במשך 30 שניות ואז מעלים למהירות גבוהה ומקציפים במשך 2 דקות. אם אתם רוצים קרם סמיך יותר, מוסיפים 1/8 כוס אבקת סוכר. שומרים את הקרם בקירור עד לציפוי המאפינס.

    עוברים להכנת המאפינס:
    2. בקערה גדולה, מועכים את הבננות. מוסיפים את הסוכר, החמאה, תמצית הווניל, החלב והביצה ומקציפים במשך 10-15 דקות.

    3. מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וקורט מלח ומערבבים בתנועות קיפול עדינות כדי למנוע מתערובת הביצים לאבד מהנפח שלה. לאחר שהתערובת הופכת לבלילה אחידה, מוסיפים אגוזי מלך / פקאן קצוצים או שוקולד צ'יפס ומקפלים פנימה.

    4. משמנים קלות תבנית מאפינס עם 12 שקעים, מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 5 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים במשך 16-18 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי. מוציאים את התבנית מהתנור, ממתינים 5 דקות ואז מחלצים את המאפינס לצינון מלא על רשת.

    5. מזלפים את הציפוי על כל מאפינס ומגישים מיד.

    הכתבה הייתה מעניינת?

    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    טוען תגובות...
    תוכן שאסור לפספס

    עכשיו בכותרות
    הנקראים ביותר
    המדוברים ביותר