ליד הקפה

מתכון לעוגת פירורים קינמון משגעת עם ניחוח ניו יורקי

לא תאמינו, אך מדובר באחת העוגות הטעימות והמיוחדות שיצא לי להכין לאחרונה. היא חורפית (מדויקת לסופ"ש הסוער שהולך להיות פה), מנחמת ומפנקת. סיפור העוגה התחיל בבית קפה בארה"ב, ביום גשום וקר. שם מלצרית חביבה הגישה לי אותה. כששבתי הביתה, ניסיתי אינספור פעמים לשחזר אותה ללא הצלחה, עד שזה קרה - ובגדול והרי היא לפניכם (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת |
היא רק נראית תמימה: עוגת פירורים קינמון משגעת (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לפירורים:

  • 100 גרם קמח לבן, מנופה
  • 80 גרם סוכר חום כהה
  • ½1 כפיות קינמון
  • 60 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנטנות

לעוגה:

  • 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית / מחית וניל אמיתית
  • 60 גרם חמאה, מומסת
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 200 מ״ל (1 מיכל) שמנת חמוצה
  • 250 גרם קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות אבקת פודינג וניל
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפירורים: מניחים בקערה בינונית את כל מרכיבי הפירורים ומערבבים ידנית, עד לקבלת פירורים דקים כמו חול. מניחים בצד עד להרכבה.

2. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים בקערה גדולה את הביצים, הסוכר, המלח והווניל וטורפים כמה דקות, עד לקבלת קצף בהיר (ניתן לעשות זאת גם במיקסר ידני). מוסיפים את החמאה והשמן, טורפים ומוסיפים את השמנת החמוצה. טורפים שוב לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת הפודינג והאפייה וטורפים בקצרה לאיחוד. (שימו לב: התערובת אינה נוזלית ונוחה לעיצוב).

3. מחצית מהתערובת משטחים בתחתית תבנית מרובעת, עם קוטר של 24 ס״מ, המרופדת בנייר אפייה, בעזרת פלטה מדורגת. מחלקים את כמות הפירורים לשניים ומפזרים מחצית ממנה מעל, לכיסוי מלא. מניחים כמה כפות מתערובת העוגה בכמה אזורים ומיישרים בעזרת פלטה, בזהירות, לכיסוי מלא. מפזרים עוד פירורים ומשטחים מעט בעזרת הידיים.

4. אופים 20-30 דקות - בודקים עם קיסם: אם הוא רטוב, מחזירים לעוד 5 דקות אפייה. הקיסם צריך לצאת עם פירורים לחים. מצננים מעט ופורסים לריבועים.

הערות:

1. סוד העוגה טמון בהקפדה על זמני אפייה מדויקים. חשוב להפעיל טיימר ולאחר 20 דקות לבדוק את מרכז העוגה בעזרת קיסם, כאמור. ברגע שהקיסם יבש לחלוטין, העוגה התייבשה. כמובן שעדיין טעימה, רק כדאי לשים לב.

2. העוגה נשמרת בחורף כמה ימים, בטמפרטורת החדר.

3. מומלץ לחמם כמה שניות בודדות במיקרוגל, טרם ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר