מה נאכל היום?

מתכון לתבשיל תפוחי אדמה מגורדים וגבינה נמסה

תבשיל תפוחי האדמה והגבינה הזה הוא בעצם עדכון לקדרה מאד קלאסית. גרסת האולד סקול היא מנה שמנתית של אוכל מנחם טהור, פשוטו כמשמעו. שמרנו על הטעמים המקוריים, אבל החלפנו רוטב מוכן באחד מתוצרת בית והתוצאה היא תבנית מלאת טעם, שיכולה להיות המוקד של ארוחת הערב יחד עם סלט צדדי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
תבשיל תפוחי אדמה מגורדים וגבינה נמסה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס חמאה + עוד, לשימון התבנית
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 3 כוסות ציר ירקות
  • 2 כוסות גבינת צ'דר מגורדת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 850 גרם תפוחי אדמה, מבושלים, מגורדים דק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים קלות בחמאה תבנית בגודל של כ-22X33 ס"מ.

2. ממסים את החמאה על אש בינונית, בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל ומבשלים במשך 3-4 דקות, עד שהבצל הופך לשקוף אך לא משחים. מוסיפים את השום ומבשלים במשך 30 שניות.

3. מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל במשך דקה-שתיים עד שצבע הקמח הופך לשזוף. לאט לאט מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה קלה. הרוטב יתעבה כשיתחמם. ברגע שהרוטב הופך לסמיך, מערבבים פנימה את גבינת הצ'דר ומתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש.

4. בקערה גדולה, משלבים את תפוחי האדמה והרוטב ומעבירים לתבנית המוכנה. מיישרים את החלק העליון.

5. מניחים את התבנית במרכז התנור ואופים במשך כ-50 דקות. נותנים לקדרה להתקרר מעט אך מגישים כשהיא חמה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר