בוקר של הביוקר

מתכון לסלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

מי לא אוהב סלט קיסר קלאסי? הוא פריך, מרענן ועמוס בדברים טובים - כלומר, קרוטונים, פרמזן ורוטב מלוח-קרמי. מה שאנחנו לא אוהבים בו זה להקציף איולי באינטנסיביות עד שהדו-ראשי שלנו בוער. בנוסף, כל עניין הביצים הנאות לא תואם לטעם של כל בני המשפחה שלנו, אז הנה גרסה קצת אחרת שכוללת חומוס צלוי לתוספת חלבון ורוטב קסום שקל להכין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לחומוס הקריספי:

  • 425 גרם גרגרי חומוס משומרים, שטופים ומסוננים
  • שמן זית
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית מלח גס

לרוטב:

  • 1/2 כוס מיונז
  • מיץ מחצי לימון (כ-2 כפות)
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 1 שן שום, מגוררת

להרכבה:

  • שמן זית
  • 2 כוסות לחם חתוך לקוביות
  • מלח גס
  • 2 ראשי חסה, קצוצה או קרועה לחתיכות בגודל נגיסה
  • גבינת פרמזן מגורדת, להגשה

אופן ההכנה:

1. מכינים את החומוס הפריך: מחממים תנור ל-220 מעלות. על תבנית המרופדת בנייר אפייה מקפיצים את החומוס עם כמה כפות משמן הזית, הפפריקה והמלח, עד לציפוי. אופים עד שהחומוס מזהיב ופריך, 15-20 דקות.

2. מכינים את הרוטב: בינתיים, טורפים בקערה קטנה את המיונז, מיץ הלימון, הפרמזן, החרדל והשום. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אם הרוטב נראה סמיך מדי (הוא צריך להיות בערך במרקם של שמנת חמוצה), מוסיפים כפית מים ומקציפים לאיחוד. ניתן להכין את הרוטב עד יום מראש ולשמור במקרר.

3. מרכיבים את הסלט: במחבת גדולה מחממים כמה כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הלחם ומקפיצים, לציפוי בשמן. צולים עד להזהבה מכל הצדדים, 8-10 דקות. מסירים מהאש, מתבלים במלח ומניחים בצד.

4. לקערת סלט גדולה שופכים כמה כפות מהרוטב. מוסיפים את החסה ומערבבים לציפוי, מוסיפים עוד רוטב לפי הצורך. מניחים מעל את גרגירי החומוס הפריכים, הקרוטונים ועוד גבינת פרמזן - סמוך להגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר