מתכון לפטה כבד עוף

מתכון לפטה כבד עוף: מחפשים להרשים אורחים? לשדרג את שולחן השבת? מורן פינטו, עורכת מדור "אוכל" בכיכר השבת מגישה מתכון לפטה כבד עוף. המתכון קל, המאכל כבד (בית)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מתכון השבוע (צילום: מורן פינטו)

מתכון לפטה כבד עוף: מחפשים להרשים אורחים? לשדרג את שולחן השבת? מורן פינטו, עורכת מדור "אוכל" בכיכר השבת מגישה מתכון לפטה כבד עוף. המתכון קל, המאכל כבד.

מצרכים לפטה כבד עוף

700 גר' כבדים נקיים וצלויים.

200 גר' מרגרינה ניתן להחליף חלק בשומן אווז.
4 בצלים פרוסים.
מלח, כפית פלפל גרוס.
3 כפות ברנדי או וויסקי.

אופן ההכנה:

במחצית מהמרגרינה (במקום שמן) מטגנים היטב את הבצל עד להזהבה.

במעבד מזון טוחנים היטב את החצי מרגרינה שנשאר, את הבצל המטוג ואת הכבדים, מוסיפים את המלח והפלפל ולבסוף מוסיפים את הברנדי (ניתן להוסיף קמצוץ קינמון או סילאן).

שופכים לתבנית אינגלישקייק או תבניות אישיות ומכניסים למקרר ללילה שלם.
מגישים לצד טוסטונים וריבת הבית.

לטוסטונים:

לחתוך פרוסות לחם למשולשים, ולאפות עד לקבלת צנים.

לריבת עגבניות שרי ביתית:

500 גר' עגבניות שרי.
250 גר' סוכר לבן.
2 כפות לימון סחוט.
קינמון (קמצוץ) - לא חובה.

אופן ההכנה:

בסיר קטן מבשלים עגבניות עם לימון למשך 20 דק', מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד להסמכה של הריבה.

טיפ: בכדי לדעת שהריבה מוכנה שימו מעט בצלחת והכניסו למקפיא למספר דק', כשתוציאו תעבירו עם האצבע באמצע ואם הריבה חוזרת וממלא את השביל היא צריכה עוד בישול.

שבת שלום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר