ללקק את האצבעות

המטבוחה שתחסל את החלה

ליל שבת. כולם יושבים סביב שולחן השבת. הבטן מקרקרת מרעב. אין יותר כיף מלפתוח את הסעודה על חלה עם מטבוחה/ קבלו מתכון למטבוחה פיקנטית עם הוראות הכנה/ צפו (אוכל, מתכונים, נשים)

אוראל בראל | כיכר השבת |

מטבוחה מרוקאית🌶

מצרכים

לכמות של 450 גרם מטבוחה:

12-14 עגבניות

כף פפריקה חריפה

כף פפריקה מרוקאית בשמן

3/4 כוס שמן (חד״פ שתיה קרה)

כפית מלח

כפית סוכר חום

(לשפר טעמים לפי הצורך)

6-7 שיני שום קצוצים דק

פלפל ירוק חריף קטן קצוץ דק

אופן ההכנה

בעזרת סכין נוציא את ראשי העגבניות

ונחרוץ לאורך העגבניה בצורת X

נבשל במים חמים כ 10 דקות ונעביר ישר למי קרח. נקלף את קליפת העגבניות ונקצוץ אותם דק דק.

נפתח את הפפריקה בשמן למשך חצי דקה על אש קטנה ונוסיף פנימה את הירקות, הסוכר והמלח. נערבב קלות ונבשל על אש נמוכה כ 3/4 שעות לצמצום המטבוחה.

מטבוחה הינה ריבת עגבניות בשילוב טעמים של חריף מלוח עם מתיקות מעודנת.

(יש לערבב בתהליך הבישול כדי שהעגבניות לא ישרפו בתחתית הסיר).

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר