לכבוד שבת

מתכון לכבד קצוץ שכל אחד צריך לדעת להכין

המנה שמגיעה מהמטבח האשכנזי הפכה לקלאסיקה בכור ההיתוך הישראלי וכל אחד צריך לדעת להכין כבד קצוץ ראוי שיכול לשמש כממרח, סלט, תוספת או מנה ראשונה - אתם תבחרו (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ל' בחשוון | 28.11.19
כבד קצוץ מושלם(צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 ק"ג כבד עוף
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 4 כפות שמן לטיגון
  • 2 ביצים קשות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת כבדה עם השמן, מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם על אש נמוכה מאוד במשך כ-25 דקות עד שהם שקופים. ב-5 דקות האחרונות של הטיגון, מוסיפים גם את כבדי העוף ומקפיצים ביחד להשחמת הכבדים. מסירים מהאש וממתינים שתכולת המחבת תצטנן מעט.

2. במעבד מזון, מניחים את הבצלים, הכבדים, הביצים ושמן הזית (ניתן להוסיף מעט בייגלה או קרקרים למרקם יציב יותר), מתבלים במלח ופלפל שחור וטוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי. ככל שטוחנים יותר, המרקם יהיה ממרחי יותר.

3. מאחסנים בכלי אטום במקרר במשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
טוען תגובות
אולי גם יעניין אותך

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר